Antena 3 CNN Externe UPDATE: Accidentul feroviar din Franţa a fost cauzat de o defecţiune produsă la un macaz

UPDATE: Accidentul feroviar din Franţa a fost cauzat de o defecţiune produsă la un macaz

UPDATE: Accidentul feroviar din Franţa a fost cauzat de o defecţiune produsă la un macaz
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
13 Iul 2013   •   13:15
UPDATE 13:15 - Accidentul feroviar din Franţa probabil a fost cauzat de o defecţiune produsă la un macaz, conform concluziilor preliminare ale anchetei, anunţate de SNCF, relatează AFP, conform Mediafax.
"Un dispozitiv de fricţiune s-a desprins din locaşul în care era fixat", a declarat Pierre Izard, director de infrastructură la SNCF. În acest context, compania feroviară naţională franceză a dispus verificarea a 5.000 de piese similare.

------------------

Accidentul feroviar produs vineri la Brétigny-sur-Orge, în apropiere de Paris, şi soldat cu cel puţin şase morţi şi 30 de răniţi nu a fost cauzat de o 'problemă umană', a declarat sâmbătă ministrul francez al transporturilor, Frédéric Cuvillier, pentru postul de radio RTL, relatează AFP şi Associated Press, conform Agerpres.
 
'Din fericire conductorul locomotivei a avut reflexe absolut extraordinare declanşând alerta imediat, ceea ce a făcut să evite coliziunea cu un tren care venea din sens invers şi care ar fi lovit în câteva secunde vagoanele care au deraiat. Deci nu a fost o problemă umană', a declarat ministrul. Acesta a precizat în schimb că trebuiau verificate 'fie materialul rulant, fie infrastructurile şi mai ales zona macazului'. 
 
Ministrul a mai indicat că locomotiva şi vagoanele 'erau cu toate verificările la zi', adăugând totuşi că 'materialul rulant are o vechime de 30 de ani'. El a insistat asupra necesităţii de a efectua o 'modernizare a liniilor clasice', apreciind că în ultimii ani s-a constatat o degradare serioasă a căilor feroviare clasice. 
 
Compania naţională feroviară SNCF a precizat că în tren se aflau circa 365 de pasageri, potrivit AP. Trenul, care efectua o cursă între Paris şi Limoges (centrul Franţei), a deraiat în localitatea Brétigny-sur-Orge, în departamentul Essonne din regiunea pariziană. Trenul s-a rupt în două dintr-o cauză necunoscută încă, în timp ce intra cu viteză în gara din Brétigny-sur-Orge, la circa 20 de km sud de capitala franceză. 
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close