Antena 3 CNN Externe Un urs supraponderal, căutat de polițiști după de a ”tâlhărit” zeci de case, în SUA

Un urs supraponderal, căutat de polițiști după de a ”tâlhărit” zeci de case, în SUA

Un urs negru supraponderal, poreclit ”Hank the Tank”, este căutat de poliția din California încă din vara trecută pentru că a ”jefuit” zeci de case dintr-un cartier din Lake Tahoe.

Un urs supraponderal, căutat de polițiști după de a ”tâlhărit” zeci de case, în SUA
Sursa foto: Colaj Facebook Bear League
de Cerasela Stafie    |    23 Feb 2022   •   13:38

Ursul tâlhar cântărește 227 kg, mult mai mult decât unul obișnuit și pare să fi sărit peste hibernare iarna din cauza aprovizionării constante cu hrană. Autoritățile spun că eutanasia poate fi necesară, deoarece animalul sălbatic a a ajuns să se simtă foarte confortabil în preajma oamenilor.

Grupurile de protecție a animalelor sălbatice cer ca el să fie mutat într-un sanctuar.

Hank și-a câștigat porecla făcându-și drum în casele oamenilor, mânat de foame. ”A învățat să-și folosească dimensiunea și puterea pentru a pătrunde cu forța în case”, spune purtătorul de cuvânt al Departamentului Faunei Sălbatice din California, Peter Tira. "Fuge prin ușile de garaj, iese prin ușile din față. Trece prin ferestre."

De asemenea, încoronat ”Regele Henric” de presă, Hank este ”ușor de identificat datorită mărimii excepțional de mari și a blănii întunecate cu botul mai deschis la culoare”, potrivit Departamentului de Poliție din South Lake Tahoe.

Metodele obișnuite neletale de alungare a urșilor, cum ar fi munițiile în saci de fasole, sirenele și taserele de poliție cu tragere uscată (care fac un zgomot pe care urșii îl urăsc) nu au reușit să-l alunge pe Hank.

Bear League, un grup local de susținere a faunei sălbatice, spune că Hank a ajuns atât de mare din cauza apetitului său furibund pentru hrana umană. Au cerut ca Hank să fie prins și trimis la un sanctuar în loc să fie ucis, iar locuitorii din Lake Tahoe să fie mai vigilenți în ceea ce privește asigurarea hranei și a gunoiului.

”Nu are o dietă de furnici și fructe de pădure, așa cum o fac mulți urși sălbatici”, a spus Tira pentru BBC.

„În Tahoe există acces pe tot parcursul anului la alimente bogate în calorii – fie că vorbim despre resturile de pizza sau înghețată sau doar de gunoi. Este mai ușor să găsești genul ăsta de hrană decât să muncești ore întregi pentru a scoate larvele dintr-un buștean”, a adăugat

Oficialii au primit peste 150 de apeluri cu privire la Hank. El a pătruns în aproape 40 de case, provocând uneori pagube grave, doar în ultimele șase luni.

×
Subiecte în articol: urs supraponderali poliție talhar
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close