Antena 3 CNN Externe Vaccinarea anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani ar putea să înceapă în noiembrie, în SUA

Vaccinarea anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani ar putea să înceapă în noiembrie, în SUA

Vaccinurile anti-COVID-19 ar putea să fie disponibile chiar de luna viitoare pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani. Anunțul a fost făcut de epidemiologul Anthony Fauci.

Vaccinarea anti-COVID-19 pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani ar putea să înceapă în noiembrie, în SUA
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    25 Oct 2021   •   15:21

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase din SUA, Anthony Fauci, a anunțat că serurile anti-Covid-19 ar putea să fie administrate copiilor cu vârste între 5 și 11 încă din prima jumătate a lunii viitoare.

„Dacă totul merge bine și dacă obținem aprobarea de reglementare și recomandarea Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), este foarte posibil ca vaccinurile să fie disponibile pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani în prima sau a doua săptămână din noiembrie," a spus medicul într-un interviu, scrie Reuters.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite ale Americii urmează analizează cererea depusă de Pfizer/BioNTech pentru aprobarea serului său. Grupul de consileri externi urmează să se pronunțe la data de 26 octombrie.

În mod normal, FDA urmează sfatul grupului său de experți, dar nu este obligată să facă acest lucru. Recomandările privind vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani vor fi analizate de consilierii Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), într-o ședință ce va alea voc în primele zile din noiembrie. Decizia acestora va contribui la cea finală, luată de directorul instituției.

Rochelle Walensky, directorul CDC, a spus, în cadrul unei intervenții la Fox News Sunday, că agenția dorește să acționeze rapid: „Știm cât de mulți părinți sunt interesați să își vaccineze copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani și intenționăm să acționăm cât mai repede posibil".

Vaccinul Pfizer este deja aprobat pentru copiii cu vârste între 12 și 17 ani. În urma unui studiu, compania a anunțat că serul are o eficiență de 90,7% la minorii cu vârsta între 5 și 11 ani.

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close