Antena 3 CNN Externe Vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani a început la Viena

Vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani a început la Viena

Copiii cu vârste între 5 și 11 ani se pot vaccina, la Viena. Autoritățile au decis demararea unui proiect pilot, fără să mai aștepte avizul Uniunii Europene.

Vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani a început la Viena
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    15 Noi 2021   •   21:13

”Începând de astăzi, vaccinarea împotriva Covid-19 va fi oferită copiilor cu vârste cuprinse între cinci și unsprezece ani la Viena”, a scris pe Twitter primarul capitalei Austriei.

Primele 9.000 de programări disponibile au fost deja epuizate. ”În Viena, aproximativ 1.000 de copii cu vârste cuprinse între 5 și unsprezece ani au fost vaccinați până în acest moment. Odată cu vaccinarea, care este acum oferită public și posibilă pentru fiecare copil, Viena își asumă un rol de pionierat în Europa,” a mai transmis edilul.

Imunizările pentru cei mici se fac la Centrul Austria din Viena, un complex pentru congrese din apropierea sediului Naţiunilor Unite, cu o capacitate zilnică de inițial 200 de copii.

Dacă această fază pilot are succes, această capacitate poate fi extinsă semnificativ. Capacitatea zilnică scăzută rezultă și din faptul că trebuie purtate discuții educaționale detaliate și temeinice între părinți și medici.

În faza pilot, vaccinează doar medicii pediatrii. Într-o fază ulterioară, când vaccinarea copiilor de la cinci la unsprezece ani va deveni bine stabilită, medicii generalişti o vor putea face și ei.

Se administrează o doză redusă, aproximativ o treime din doza pentru adulți, și se folosește doar vaccinul de la Biontech/Pfizer.

Programul ”pilot” face parte din campania guvernului capitalei şi regiunii Viena, o coaliţie formată din social-democraţi şi neoliberali, care a înăsprit și măsurile restrictive pentru a limita răspândirea virusului, în urmă cu câteva săptămâni, fiind aprobate reguli mai dure decât în restul țării.

×
Subiecte în articol: vaccinare copii vaccinare covid-19 Viena
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close