Antena 3 CNN Externe Vastă campanie de vaccinare împotriva poliomielitei în sud-estul Turciei, la frontiera cu Siria

Vastă campanie de vaccinare împotriva poliomielitei în sud-estul Turciei, la frontiera cu Siria

Vastă campanie de vaccinare împotriva poliomielitei în sud-estul Turciei, la frontiera cu Siria
Sursa foto: Foto:.examiner.com
18 Noi 2013   •   15:45

Ministerul turc al Sănătăţii a lansat luni o campanie de vaccinare împotriva poliomielitei în provinciile din sud-estul ţării, la frontiera cu Siria, unde s-au înregistrat cazuri de această boală, informează AFP.
   
"Preconizăm să vaccinăm aproximativ un milion de copii sub cinci ani", turci şi sirieni, în zonele vizate, a declarat pentru postul de ştiri NTV vicepreşedintele Agenţiei pentru Sănătate Publică, doctorul Mehmet Ali Torunoglu.
   
Această vastă campanie de vaccinare intervine după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat în octombrie zece cazuri de poliomielită la copii sirieni.
   
Poliomielita a fost eradicată în Turcia în urmă cu 15 ani, dar această ţară adăposteşte peste 600.000 de refugiaţi sirieni.
   
Campania turcă, lansată la Gaziantep, vizează şapte provincii din sud-estul ţării situate de-a lungul frontierei cu Siria.
   
Aproximativ zece tabere instalate în aceste provincii adăpostesc peste 200.000 de refugiaţi sirieni, în mare parte femei şi copii.
   
Odată cu exodul unui mare număr de refugiaţi sirieni către ţări vecine şi Europa, în prezent există riscuri ca virusul să fie reintrodus în regiuni în care poliomielita a fost eradicată de câteva zeci de ani, îşi exprimă îngrijorarea experţi sanitari.
   
OMS şi UNICEF au anunţat la începutul lunii lansarea unei campanii masive de vaccinare împotriva poliomielitei în Siria şi în alte ţări din Orientul Mijlociu, vizând peste 20 de milioane de copii, cea mai importantă realizată în regiune.
   

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close