Antena 3 CNN Externe Vicepreședintele băncii rusești Gazprombank a fugit din țară pentru a lupta de partea Ucrainei: ”Ruşii îmi ucid tatăl”

Vicepreședintele băncii rusești Gazprombank a fugit din țară pentru a lupta de partea Ucrainei: ”Ruşii îmi ucid tatăl”

Igor Volobuev, vicepreședintele băncii rusești Gazprombank, deținută de stat, a declarat că a fugit din Rusia pentru a lupta alături de forțele ucrainene.

Vicepreședintele băncii rusești Gazprombank a fugit din țară pentru a lupta de partea Ucrainei: ”Ruşii îmi ucid tatăl”
Sursa foto: Twitter/ The Moscow Times
de Cerasela Stafie    |    27 Apr 2022   •   17:03

Volobuev a declarat pentru site-ul de știri independent The Insider și site-ul de știri de afaceri al Ucrainei liga.net că a plecat din Rusia la data de 2 martie și s-a alăturat armatei Ucrainei, scrie The Moskow Times.

”Nu am putut să urmăresc de pe margine ce făcea Rusia patriei mele”, a declarat Volobuev, care s-a născut în orașul Okhtyrka, din nord-estul Ucrainei, în interviurile publicate marți seara.

”Rușii îmi ucideau tatăl, cunoscuții și prietenii apropiați. Tatăl meu a locuit într-un subsol rece timp de o lună. Oamenii pe care îi cunoscusem încă din copilărie mi-au spus că le este rușine de mine.”

În vârstă de 50 de ani, Volobuev a precizat că a fost demis după ce a părăsit Rusia. A pus capăt astfel unei cariere de 33 de ani în cadrul companiilor afiliate gigantului Gazprom.

”Nimeni în Rusia nu știe despre plecarea mea”, a menționat fostul vicepreședinte Gazprombank.

Mai mult, el a vorbit și despre valul de morți suspecte în rândul oligarhilor ruși și a pus sub semnul întrebării explicațiile oficiale cu privire la ce s-a întâmplat cu fostul vicepreședinte al Gazprombank Vladislav Avaev la Moscova și fostul manager energetic Novatek, Serghei Protosenya, în Spania.

”Nu cred că au fost sinucideri”, a spus el pentru liga.net, adăugând că moartea lui Avail ar fi fost ”înscenată pentru că s-ar putea să fi știut prea multe”.

Alți directori și oficiali de top despre care se știe că au părăsit Rusia în timpul războiului sunt prim-vicepreședintele consiliului de administrație al Sberbank, Lev Khasis, trimisul prezidențial Anatoly Chubais și directorul adjunct al Aeroflot, Andrei Panov.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close