Antena 3 CNN Externe Vicepreşedinte PPE: Bulgaria se descurcă mai bine decât România în lupta împotriva crimei organizate

Vicepreşedinte PPE: Bulgaria se descurcă mai bine decât România în lupta împotriva crimei organizate

Vicepreşedinte PPE: Bulgaria se descurcă mai bine decât România în lupta împotriva crimei organizate
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Feb 2013   •   22:59

Bulgaria se descurcă mai bine decât România în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate, a declarat Manfred Weber, vicepreşedintele Grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, la o reuniune cu reprezentanţi ai presei bulgare la sediul legislativului european, informează miercuri agenţia FOCUS, citată de Agerpres.

La întâlnire au participat şi europarlamentarii bulgari Mariya Gabriel, Maria Panayotova şi Andrey Kovachev.

Bulgaria şi România se află încă sub mecanismul de monitorizare în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei şi crimei organizate, scrie agenţia bulgară.

'Progresele din Bulgaria sunt categoric mai mari decât cele din România', a remarcat Weber. El a explicat că Uniunea Europeană priveşte într-un mod mai strict şi cu îngrijorare mai mare la România, deoarece în ultimii ani aceasta a suferit schimbări şi neînţelegeri politice serioase, inclusiv legate de Curtea Constituţională.

Potrivit lui Weber, dialogul dintre guvern şi cetăţeni este mult mai bun în Bulgaria în acest moment faţă de acum patru ani.

În ceea ce priveşte economia, vicepreşedintele Grupului PPE a afirmat că Bulgaria ar trebui să fie lăudată pentru că a reuşit să-şi menţină stabilitatea financiară.


×
Subiecte în articol: crima organizata
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close