Antena 3 CNN Externe Violenţe EXTREME în Europa. Ziua protestelor anti-austeritate s-a transformat în război. Sute de protestatari, arestaţi

Violenţe EXTREME în Europa. Ziua protestelor anti-austeritate s-a transformat în război. Sute de protestatari, arestaţi

Violenţe EXTREME în Europa. Ziua protestelor anti-austeritate s-a transformat în război. Sute de protestatari, arestaţi
de O.P.    |    15 Noi 2012   •   07:04

Ziua protestelor anti-austeritate din Europa s-a sfârşit cu violenţe fără precedent în Spania şi Portugalia! Sute de persoane au fost arestate, iar alte câteva sute au fost rănite în încercarea disperată de a atrage atenţia autorităţilor. Oamenii legii au fost nevoiţi să intervină în forţă pentru a calma şi înlătura mulţimea furioasă.

Protestul anti-austeritate din faţa Parlamentului din Lisabona s-a încheiat cu violenţe. Manifestanţii au aruncat cu bucăţi din pavaj şi cu cocktailuri Molotov în forţele de ordine.

Greva generală a paralizat transportul aerian şi cel subteran, iar majoritatea curselor feroviare au fost anulate.

În Spania, zeci de mii de protestatari au ocupat o piaţă din centrul Madridului pînă târziu în noapte.

Traficul aerian a fost paralizat din cauza grevei generale din Spania. Peste 230 de zboruri au fost anulate.

Protestele s-au prelungit şi în Barcelona, unde forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene şi au tras gloanţe de cauciuc pentru a dispersa mulţimea furioasă.

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul de Interne spaniol, cel puţin 142 de oameni au fost arestaţi în timpul protestelor. 74 de persoane au fost rănite, dintre care 43 erau poliţişti.

14 noiembrie a fost decretată Ziua Europeană a Acţiunii şi Solidarităţii. La chemarea Confederaţiei Sindicatelor Europene, sute de mii de europeni din 23 de ţări au ieşit în stradă.





×
Subiecte în articol: proteste proteste violente
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close