Antena 3 CNN Externe Vizita liderului libian la Paris amână călătoria infirmierelor bulgare

Vizita liderului libian la Paris amână călătoria infirmierelor bulgare

Vizita liderului libian la Paris amână călătoria infirmierelor bulgare
10 Dec 2007   •   12:34

Infirmierele bulgare şi medicul de origine palestiniană eliberaţi în iulie, după ce au fost deţinuţi 8 ani într-o închisoare din Libia, şi-au amânat o călătorie la Paris pe motiv că ar fi coincis cu vizita liderului libian Muammar Kadhafi. "Nu vrem ca asasinul şi victimele sale să se întâlnească la Paris", a declarat infirmiera Christiana Valceva, care ar fi trebuit să plece luni în Franţa, alături de colegele sale, la invitaţia organizaţiei neguvernamentale Avocaţi fără frontiere. Pe de altă parte, una dintre infirmiere şi medicul au motivaţii personale pentru a amâna vizita în Franţa.

Liderul Muammar Kadhafi va începe luni o vizită de cinci zile în Franţa, în cadrul căreia preşedintele Nicolas Sarkozy aşteaptă încheierea mai multor contracte.

Aceasta este prima vizită a lui Kadhafi în Franţa din 1973. Contractele franco-libiene ce urmează a fi semnate sunt legate de achoziţionarea unor avioane de tip Airbus şi de construirea unei centrale nucleare de uz civil în Libia.

Infirmierele şi medicul stagiar şi-au petrecut opt ani şi jumătate în închisoare în Libia, după ce au fost condamnaţi la moarte sub acuzaţia că au infectat deliberat cu HIV 438 de copii libieni, dintre care 56 au murit.

Întrebată în legătură cu atitudinea preşedintelui Nicolas Sarkozy, cel care a jucat un rol-cheie în eliberarea infirmierelor, Christiana Valceva a declarat că "nu există morală în politică".


Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close