Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin pune condiții pentru culoarul umanitar de la Mariupol: ”Naționaliștii” ucraineni trebuie să ”depună armele”

Vladimir Putin pune condiții pentru culoarul umanitar de la Mariupol: ”Naționaliștii” ucraineni trebuie să ”depună armele”

Liderul rus Vladimir Putin a pus condiții pentru organizarea unui culoar umanitar la Mariupol. Acesta a transmis că ”naționaliștii” ucraineni trebuie să ”depună armele”.

Vladimir Putin pune condiții pentru culoarul umanitar de la Mariupol: ”Naționaliștii” ucraineni trebuie să ”depună armele”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    29 Mar 2022   •   22:16

Președintele rus Vladimir Putin a declarat marți că forțele ucrainene care apără portul strategic Mariupol, asediat săptămâni întregi de trupele de la Moscova, trebuie să se predea pentru a ajuta civilii de acolo.

”Pentru a găsi o soluție la situația umanitară dificilă din acest oraș, luptătorii naționaliști ucraineni trebuie să înceteze să reziste și să depună armele”, a spus Vladimir Putin, potrivit unui comunicat al Kremlinului care rezumă o discuție telefonică cu omologul său francez Emmanuel Macron.

Potrivit acestei surse, Vladimir Putin l-a informat pe liderul francez despre ”măsurile luate de armata rusă pentru a oferi ajutor umanitar de urgență și pentru a asigura evacuarea în siguranță a civililor” în Ucraina.

Kremlinul adaugă că cei doi lideri au discutat marți și despre negocierile ruso-ucrainene de la Istanbul și chestiuni legate de decizia Moscovei de a cere plata în ruble pentru exporturile sale de gaze. ”S-a convenit să se continue contactele”, în timpul conversației dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron, a adăugat Kremlinul, scrie Le Figaro.

De cealaltă parte, Palatul Elysée anunță, după discuția dintre cei doi șefi de stat, că operațiunea umanitară la Mariupol imposibilă ”în această etapă”.

Condițiile pentru lansarea în zilele următoare a unei operațiuni umanitare de ajutorare a locuitorilor orașului ucrainean Mariupol, asediat de armata rusă, ”nu sunt îndeplinite în acest stadiu”, a anunțat Elysée. Șeful statului francez a prezentat această operațiune de evacuare - propusă de Franța, Turcia și Grecia - omologului său rus care a spus că ”o să se gândească la acest lucru” înainte de a da un răspuns, a adăugat președinția franceză.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close