Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin etalează o rachetă nucleară intercontinentală la repetițiile pentru ”Ziua Victoriei”

Vladimir Putin etalează o rachetă nucleară intercontinentală la repetițiile pentru ”Ziua Victoriei”

O rachetă nucleră intercontinentală masivă a fost în centrul atenției, în timp ce armata rusă se pregătea pentru ceremonia de Ziua Victoriei de luna viitoare. Este un moment în care Vladimir Putin ar vrea să sărbătorească și ”succesul” invaziei Ucrainei.

Vladimir Putin etalează o rachetă nucleară intercontinentală la repetițiile pentru ”Ziua Victoriei”
Sursa foto: Twitter/The Mirror
de Cerasela Stafie    |    20 Apr 2022   •   13:34

Ucraina a anunțat, luni, că Rusia începe o nouă ofensivă în estul țării, cu bombardamente de-a lungul liniei frontului, precum și atacuri în alte regiuni.

În același timp, în Rusia, mii de soldați au luat parte la repetițiile pentru ceremonia de ”Ziua Victoriei”, care va avea loc pe 9 mai. Până atunci, Putin și-ar dori ca forțele sale să reușească să cucerească Ucraina.

Printre soldați, tancuri și alte echipamente militare, racheta nucleară intercontinentală a fost cea care s-a remarcat la repetiții. A fost o demonstrație de forță și o reamintire a ceea ce este în joc, pe măsură ce tensiunile continuă să crească între Rusia și Occident.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Lansatorul de rachete RD-24 este capabil să trimită până la zece focoase nucleare către ținte din Europa sau Statele Unite simultan. 

Ofensiva lui Putin în Ucraina a durat mult mai mult decât se aștepta președintele rus, iar forțele de la Kiev se străduiesc să respingă o armată rusă care uneori a părut lipsită de moral și tactică, scrie The Mirror.

Evenimentul de ”Ziua Victoriei este organizat” în fiecare an în Rusia pentru a marca înfrângerea Germaniei la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, când forțele lui Iosif Stalin au dus o luptă lungă și grea împotriva naziștilor.

Zeci de ani mai târziu, acum, sărbătoarea va avea o semnificație suplimentară, venind în timpul bombardării orașelor ucrainene de către Rusia, în încercarea de a le forța să se supună.

La începutul acestei luni, Rusia și-a retras trupele din nordul Ucrainei și din jurul capitalei, dar se pare că a fost o reorganizare a forțelor, cu un nou impuls pentru invazia care începe acum în est.

Rusia a suferit o lovitură umilitoare odată cu scufundarea navei sale emblematice în Marea Neagră, Moscova, săptămâna trecută, iar de atunci a ripostat cu atacuri puternice.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close