Antena 3 CNN Externe "Vladimir Putin improvizează în Siria!". Şeful spionilor americani, nemulţumit de acţiunile Rusiei

"Vladimir Putin improvizează în Siria!". Şeful spionilor americani, nemulţumit de acţiunile Rusiei

"Vladimir Putin improvizează în Siria!". Şeful spionilor americani, nemulţumit de acţiunile Rusiei
Sursa foto: Foto: facebook.com/Vladimir.Putin.Page
30 Oct 2015   •   14:57

Președintele rus Vladimir Putin, care a decis ca aviația rusă să efectueze bombardamente în Siria de la sfârşitul lui septembrie, 'improvizează' de la o zi la alta în această țară, a declarat șeful serviciilor de informații ale SUA, James Clapper, pentru postul de televiziune CNN, potrivit AFP.

'Personal mă întreb dacă există o strategie pe termen lung sau dacă el este foarte oportunist, (ia decizii) de la o zi la alta', a declarat Clapper joi seara. 'Care este planul său pe termen lung? Nu sunt sigur că el are vreunul', a adăugat directorul National Intelligence, în subordinea căruia se află 17 agenții de informații.

'Cred că el improvizează într-un fel de la o zi la alta', a estimat Clapper, pentru care Vladimir Putin, aliat al președintelui sirian Bashar al-Assad, este 'foarte impulsiv și oportunist'.

Rusia, care a lansat la 30 septembrie o campanie de bombardamente aeriene în Siria ce vizează oficial grupările teroriste, este acuzată de SUA și de alte țări că în realitate atacurile sale sunt îndreptate contra rebelilor sirieni, pentru a întări pozițiile lui Bashar al-Assad. Moscova și Teheranul insistă ca președintele sirian să joace un rol în tranziția politică din Siria.

Principalii actori diplomatici din dosarul sirian, printre care SUA, Rusia și cei doi rivali iranian și saudit, au început vineri, la Viena, convorbiri privind posibilitățile de reglementare politică a conflictului care face ravagii în Siria de mai mult de patru ani.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Siria
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close