Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin: ”Ar fi criminal” ca Rusia să nu acționeze în fața unei posibile intrări a Ucrainei în NATO

Vladimir Putin: ”Ar fi criminal” ca Rusia să nu acționeze în fața unei posibile intrări a Ucrainei în NATO

Vladimir Putin a vorbit despre posibilitatea aderării Ucrainei la NATO. El a explicat că ”ar fi criminal” ca Rusia să nu acționeze în fața unui asemenea scenariu.

Vladimir Putin: ”Ar fi criminal” ca Rusia să nu acționeze în fața unei posibile intrări a Ucrainei în NATO
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    08 Dec 2021   •   23:13

Liderul rus a făcut primele comentarii publice cu privire la conversația de marți cu președintele american. El a explicat că astfel de discuții vor mai avea loc.

De altfel, niciuna dintre cele două părți nu a declarat că s-a ajuns la un acord. Echipele celor două state vor continua negocierile.

Aflat la Soci, pe litoralul rus al Mării Negre, Vladimir Putin a ținut o conferință de presă comună cu premierul grec Kyriakos Mitsotakis. ”Rusia duce o politică externă pentru pace, dar ea are dreptul de a-şi garanta securitatea pe termen mediu şi lung”, a subliniat președintele rus.

Întrebat dacă Rusia are de gând să atace Ucraina, cum au afirmat SUA și Kievul, Putin a spus că întrebarea i se pare ”provocatoare”. În schimb, liderul de la Kremlin a precizat că o eventuală aderare la NATO a Ucrainei este considerată ”inadmisibilă” de Rusia.

„Aceasta este o problemă foarte sensibilă pentru noi: extinderea NATO spre Est, inclusiv cu Ucraina. Cum să nu ne gândim la asta? Ar fi criminal să nu reacţionăm şi să observăm ce se întâmplă fără să facem nimic”, a declarat Putin.

„Nu putem să nu fim îngrijorați de perspectiva unei posibile intrări a Ucrainei în NATO, pentru că aceasta va fi, fără îndoială, urmată de desfășurarea acolo a contingentelor militare, a bazelor și a armelor care ne amenință”, a adăugat, scrie Reuters.

Ca si Biden, președintele rus a afirmat că discuțiile vor continua: „cu preşedintele SUA am convenit că vom continua discuţia şi o vom face în profunzime. Vom face un schimb de opinii în acest sens în curând. Rusia îşi va pregăti argumentele în câteva zile şi în decurs de o săptămână le vom transmite părţii americane”.

Cei doi lideri au folosit apelul de marți pentru a-și expune pozițiile față de Ucraina. Rusia este pregătită pentru o posibilă invazie, având zeci de mii de soldați aproape de graniță.

Biden l-a avertizat pe Putin că Occidentul va impune „măsuri economice și de altă natură puternice” Moscovei dacă va invada, în timp ce Putin a cerut garanții că NATO nu se va extinde spre est.

 

×
Subiecte în articol: Alianţa Nord-Atlantică
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close