Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, în război cu teroriștii: „Rusia și SUA doresc pace în Siria”

Vladimir Putin, în război cu teroriștii: „Rusia și SUA doresc pace în Siria”

Vladimir Putin, în război cu teroriștii: „Rusia și SUA doresc pace în Siria”
Sursa foto: Foto: Agerpres/ EPA
de S.T.    |    17 Sep 2016   •   12:42

Rusia şi SUA împărtăşesc aspiraţia comună spre pace în Siria şi de luptă împotriva terorismului, însă părţile trebuie să fie sincere una cu cealaltă şi să se îndrepte spre obiective comune, a declarat sâmbătă preşedintele rus Vladimir Putin, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la finalul vizitei sale în Kârgâzstan, informează agenţia de presă TASS, citată de Agerpres.

„Plec de la premisa că avem o aspiraţie comună de a stabili pacea în Siria, un obiectiv comun - lupta împotriva terorismului internaţional. Nu încape îndoială că toţi din lume conştientizează acest lucru, inclusiv partenerii noştri americani, care se află în faţa unei sarcini destul de dificile, cea de a delimita opoziţia de terorişti. Însă, aş dori ca noi să fim sinceri unii cu alţii, pentru că doar în acest fel vom putea avansa spre realizarea obiectivelor comune”, a spus liderul rus.

Vladimir Putin a dat asigurări că Rusia nu va dezvălui detaliile acordului cu SUA pe marginea Siriei, atât timp cât partenerii americani nu vor accepta acest lucru. „Nu prea înţeleg de ce trebuie să ţinem secrete unele detalii ale acordului, însă, fără îndoială, noi nu le vom divulga atât timp cât partenerii noştri americani nu vor fi de acord cu aceasta”, a spus el.

Totodată, în opinia preşedintelui rus, în campania electorală din SUA, imaginea negativă a Rusiei este folosită pentru a manipula părerea alegătorilor americani.

„Asistăm la încercarea de a recrea imaginea Rusiei de aşa-zis 'imperiul al răului' şi de a-i speria pe oameni cu aceasta”, a subliniat preşedintele Federaţiei Ruse.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Siria terorism
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close