Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin și Tayyip Erdogan au discutat despre războiul din Ucraina

Vladimir Putin și Tayyip Erdogan au discutat despre războiul din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc Tayyip Erdogan discută despre criza din Ucraina. Liderul de la Ankara a transmis că va încerca să-i convingă pe omologii săi ruși și ucraineni să rezolve problemele din regiunea Donbas și Crimeea.

Vladimir Putin și Tayyip Erdogan au discutat despre războiul din Ucraina
Sursa foto: Twitter/ Joseph C. Okechukwu
de Cerasela Stafie    |    01 Apr 2022   •   18:13

Update, ora 18:13: Kremlinul transmite că Putin și Erdogan au făcut schimb de opinii cu privire la cursul discuțiilor ruso-ucrainene. Erdogan i-a mulțumit lui Putin pentru că a ajutat la evacuarea cetățenilor turci și a navelor din zona de operare din Ucraina.

Putin i-a mulțumit lui Erdogan pentru asistența acordată în desfășurarea discuțiilor ruso-ucrainene la Istanbul.

Știre inițială, ora 16:47: Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat vineri că îi va spune, în discuția telefonică, omologului său rus, Vladimir Putin, că el și președintele ucrainean Volodimir Zelenski trebuie să facă un pas înainte pentru a aborda problemele din Crimeea și din regiunea Donbas.

Adresându-se reporterilor la Istanbul, Erdogan a spus că apleul cu liderul rus va începe la ora 16:00 (ora României) și că va reînnoi oferta de a-i găzdui pe liderii ruși și ucraineni pentru discuții de pace. Zelenski a afirmat că ar accepta bucuros o întâlnire cu Putin.

Anterior, ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba a declarat că țara sa i-ar fi recunoscătoare Turciei dacă ar putea ajuta la organizarea unei întâlniri între ceo doi șefi de stat.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close