Antena 3 CNN Externe Yahoo, spart de doi agenți secreți ruși. Kremlinul neagă orice implicare

Yahoo, spart de doi agenți secreți ruși. Kremlinul neagă orice implicare

Yahoo, spart de doi agenți secreți ruși. Kremlinul neagă orice implicare
Sursa foto: Foto: Pixabay
16 Mar 2017   •   14:36

Kremlinul a negat joi orice implicare a Rusiei într-un atac masiv cibernetic contra grupului de internet Yahoo, la o zi după ce autorităţile americane au anunţat inculparea a doi agenţi ai serviciilor secrete ruse (FSB) pentru piratarea a 500 milioane de conturi Yahoo în 2014, informează Reuters şi AFP. 

"Am spus în mod repetat că este imposibil ca administraţia rusă, inclusiv FSB, să fie implicată oficial în acte ilegale în spaţiul cibernetic", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov. 

Potrivit lui Peskov, Rusia nu a primit nicio informaţie oficială în legătură cu aceste acuzaţii şi a aflat despre acest caz din informaţii în mass-media. El a mai declarat reporterilor într-o teleconferinţă că Moscova speră să primească informaţii oficiale. 

Autorităţile americane au anunţat miercuri inculparea a patru persoane, între care doi membri ai FSB, în legătură cu atacul informatic masiv ce a vizat în 2014 compania de internet Yahoo şi a compromis cel puţin 500 de milioane de conturi de utilizatori. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Kremlin hacker yahoo
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close