Antena 3 Externe Youssef nu se dezminte: Umoristul egiptean i-a ridiculizat din nou pe Morsi şi pe islamişti

Youssef nu se dezminte: Umoristul egiptean i-a ridiculizat din nou pe Morsi şi pe islamişti

06 Apr 2013   •   16:18
Youssef nu se dezminte: Umoristul egiptean i-a ridiculizat din nou pe Morsi şi pe islamişti
Sursa foto: Foto: farm9.staticflickr.com

Umoristul egiptean Bassem Youssef i-a ironizat din nou, vineri, pe preşedintele Mohamed Morsi şi pe islamişti, în prima sa emisiune televizată după ce a fost supus unui interogatoriu în justiţie, duminică, în baza unor plângeri pentru insultarea islamului şi a şefului statului, informează AFP.
   
"Mi-ar plăcea să ştiu cum luaţi hotărâri", i s-a adresat el preşedintelui provenind din cadrul mişcării islamiste Fraţii Musulmani, comparându-l cu un magician care îşi scoate ideile la întâmplare dintr-un joben.
   
Timp de aproximativ o oră, cu un umor provocat prin mimică şi posturi ironice, el a ridiculizat presa guvernamentală pro-Morsi şi pe procurorul general, care a declanşat o anchetă împotriva sa.
   
"Aceasta nu este frică. Nu mă întorc în trecut. Însă, de la vizita mea la procuror, m-am hotărât să nu mai vorbesc despre Morsi. Aşa că voi vorbi despre procuror şi mai ales despre problemele sale!", a promis umoristul.
   
Emisiunea sa, deosebit de populară pe postul egiptean privat CBC Television, este inpirată de celebra emisiune Daily Show a umoristului politic american Jon Stewart, care şi-a exprimat susţinerea faţă de imitatorul său egiptean.
   
Vizat de plângeri pentru insultarea islamului şi a preşedintelui Morsi, umoristul egiptean a fost interogat duminică, timp de aproape cinci ore, de către procuror, după care a fost eliberat, în schimbul plăţii unei cauţiuni în valoare de 15.000 de lire egiptene (aproximativ 1.700 de euro).
   
 Problemele judiciare atât ale acestui umorist, cât şi ale mai multor membri ai presei cu opinii critice la adresa islamiştilor aflaţi la putere au determinat Statele Unite să îşi exprime îngrijorarea faţă de evoluţia Egiptului.
   
Morsi a dat asigurări, ulterior, că rămâne angajat în favoarea libertăţii de exprimare şi a declarat că plângerile împotriva umoristului nu provin de la preşedinţie, ci de la "cetăţeni" ostili formei de umor practicat de acesta.
   

×
Subiecte în articol: Mohamed Morsi

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close