Antena 3 CNN Externe Un umorist egiptean arestat pentru ofensă adusă preşedintelui Morsi, eliberat pe cauţiune la presiunea simpatizanţilor

Un umorist egiptean arestat pentru ofensă adusă preşedintelui Morsi, eliberat pe cauţiune la presiunea simpatizanţilor

Un umorist egiptean arestat pentru ofensă adusă preşedintelui Morsi, eliberat pe cauţiune la presiunea simpatizanţilor
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
01 Apr 2013   •   09:47

Un cunoscut umorist din Egipt a fost arestat, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce ar fi adus ofense preşedintelui islamist Mohamed Morsi, într-o emisiune televizată, scrie Reuters.

Bassem Youssef a fost acuzat de ofensă adusă islamului pentru că ar fi "batjocorit ritualul rugăciunii" şi ar fi prejudiciat "imaginea în străinătate" a preşedintelui Egiptului.

Youssef s-a predat imediat ce a aflat că pe numele lui a fost emis un mandat de arestare, dar a fost eliberat la scurt timp după aceea, plătind o cauţiune în valoare de 2.200 de dolari, după ce zeci de persoane au ieşit în stradă pentru a-l susţine.

Bassem Youssef este prezentatorul emisiunii satirice "Al-Bernameg", inspirată din "Daily Show", producţia americanului Jon Stewart. În cadrul emisiunii televizate, umoristul egiptean ia în derâdere principalele personalităţi politice egiptene, inclusiv pe preşedintele islamist sau lideri ai mişcării Fraţii Musulmani.

×
Parteneri
Marele Premiu al Australiei se vede la Antena 3 CNN
x close