Antena 3 CNN Externe Zawahri : Armistiţiul Al-Qaeda pentru SUA şi UE încă este valabil

Zawahri : Armistiţiul Al-Qaeda pentru SUA şi UE încă este valabil

Zawahri : Armistiţiul Al-Qaeda pentru SUA şi UE încă este valabil
Sursa foto: Ayman al-Zawahri
04 Aug 2009   •   03:54

Adjunctul lui Osama bin-Laden a afirmat într-un mesaj video difuzat luni că oferta liderului al-Qaida a unui armistiţiu cu SUA şi Europa este încă pe masă, deşi l-a ridiculizat pe preşedintele Barack Obama calificându-l a fi "noua faţă a aceloraşi vechi crime".
În cadrul unui video postat pe un site militant islamis, numărul doi din al-Qaeda, Ayman al-Zawahri, l-a atacat pe preşedintele american pentru războaiele din Irak şi Afganistan şi pentru abordarea conflictului israeliano-palestinian
Cu toate acestea, al-Zawahri a subliniat că armistiţiile "corecte" oferite de bin-Laden sunt încă valabile.
În 2004, bin-Laden a oferit un armistiţiu statelor europene care nu mai atacă musulmani. Doi ani mai târziu, el a oferit poporului american un "armistiţiu pe termen lung" fără a specifica condiţiile, deşi în acelaşi mesaj audio avertiza că luptătorii săi pregătesc noi atacuri asupra Statelor Unite.
"Aceste oferte au fost tratate nepoliticos, dar sunt încă valabile, oferta este corectă?, puncta al-Zawahri . "Dar americanii vor o relaţie cu noi bazată pe suprimare. Obama este ca un lup ai cărui colţi îţi rup carnea şi ale cărui gheare îţi despică obrazul, iar apoi te cheamă să discuţi despre pace?, arăta acesta.
Al-Zawahri a fost critic la adresa lui Obama încă de la alegeri, difuzând chiar un mseaj în care îl califica ca fiind "un negru de casă".
Al-Zawahri crede că Obama caută să înşele lumea musulmană cu apeluri la legături mai bune şi face acest lucru din cauza faptului că mânia musulmanilor a produs catastrofe în America.
"Nu suntem idioţi să acceptăm cuvinte fără înţeles.Obama este noua faţă cu aceleaşi vechi crime".


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: organizatie terorista Al Qaeda
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close