Antena 3 CNN Externe Zeci de mii de manifestanţi în centrul Atenei, înainte de votul pentru adoptarea măsurilor de austeritate

Zeci de mii de manifestanţi în centrul Atenei, înainte de votul pentru adoptarea măsurilor de austeritate

Zeci de mii de manifestanţi în centrul Atenei, înainte de votul pentru adoptarea măsurilor de austeritate
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
12 Feb 2012   •   18:26
Update 21:00  Protestele continuă iar autorităţile au solicitat trimiterea de noi echipaje, aceştia epuizându-şi rezervele de gaz lacrimogen. Mai multe clădiri sunt în flăcări, printre acestea numărându-se şi cinematograful Attikon.

40 de agenţi de poliţie au fost răniţi, doi dintre ei aflându-se în stare gravă la spital.


Zeci de mii de manifestanţi s-au strâns duminică după-masă în centrul Atenei, în Piaţa Syntagma, la apelul sindicatelor şi opoziţiei, pentru a protesta faţă de noul plan de austeritate cerut de UE şi FMI, conform Russia Today.

La o jumătate de oră după debutul mitingului, poliţia a estimat că numărul manifestanţilor este de 6.500. Mulţimea a continuat să crească însă, după ce câteva mii de simpatizanţi ai Frontului sindical comunist Pane au venit pentru a protesta.

URMĂREŞTE PROTESTELE LIVE AICI


Principalele două sindicate greceşti, Adedy şi GSEE au făcut apel la această manifestaţie, în semn de protest faţă de noile măsuri de austeritate impuse de UE şi FMI pentru un nou împrumut.

Aproximativ 3.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura ordinea şi liniştea publică, după ce protestele anterioare s-au soldat cu violenţe.

Premierul grec Lucas Papademos a cerut demintarilor eleni să susţină măsurile de austeritate pentru a putea primi următoarea tranşă de bani şi pentru a nu condamna ţara la „haos economic”.

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close