Antena 3 CNN Externe Zeci de mii de sirieni fug din calea confruntărilor armate de la Alep, anunţă ONU

Zeci de mii de sirieni fug din calea confruntărilor armate de la Alep, anunţă ONU

Zeci de mii de sirieni fug din calea confruntărilor armate de la Alep, anunţă ONU
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
21 Oct 2015   •   00:15

Zeci de mii de sirieni şi-au abandonat locuinţele, la sud de oraşul Alep, situat în nord-vestul ţării, fugind din calea ofensivei pe care regimul a lansat-o săptămâna trecută împotriva rebelilor, a anunţat marţi ONU, relatează AFP.
   
"Aproximativ 35.000 de persoane au fost strămutate de la Hader şi Zerbe, la sud-vest de oraşul Alep, în urma ofensivelor guvernamentale din ultimele zile", a declarat pentru AFP, într-un e-mail, purtătoarea de cuvânt a Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).
   
Potrivit Vanessei Huguenin, mulţi dintre ei s-au refugiat la familii care i-au primit sau în adăposturi situate mai la vest, în provincia cu acelaşi nume.
   
"Oamenii au nevoie urgent de hrană, de produse de bază şi de adăposturi", a subliniat ea. "În plus, agenţiile de întrajutorare sunt tot mai îngrijorate de familiile care trăiesc fără un acoperiş deasupra capului, în contextul în care vremea se răceşte, mai ales noaptea", a adăugat ea.
  
Forţele regimului au lansat o ofensivă la sud de oraşul Alep, pe 17 octombrie. Ele sunt susţinute de raiduri aeriene ruseşti. Obiectivul ofensivei siriano-ruse este să cucerească satele şi localităţile situate în apropiere de drumul strategic care asigură legătura între Alep şi Damasc.
  

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close