Antena 3 CNN Externe Mesajul dur transmis de Zhanna Agalakova, una dintre cele mai cunoscute figuri ale televiziunii de stat din Rusia, până recent | "O mașină de spălat creiere"

Mesajul dur transmis de Zhanna Agalakova, una dintre cele mai cunoscute figuri ale televiziunii de stat din Rusia, până recent | "O mașină de spălat creiere"

Zhanna Agalakova, fosta prezentatoare și corespondentă a televiziunii de stat Pervîi Kanal, le-a transmis rușilor un mesaj într-un interviu pentru BBC.

Mesajul dur transmis de Zhanna Agalakova, una dintre cele mai cunoscute figuri ale televiziunii de stat din Rusia, până recent | "O mașină de spălat creiere"
Sursa foto: captură bbc.com
de Adrian Iclozan    |    27 Mai 2022   •   15:16

Agalakova, care a relatat din Paris și a acoperit și evenimentele din alte orașe europene pentru televiziunea rusă, a demisionat în martie, în urma invaziei din Ucraina.

În prezent, ea se ascunde, menționează BBC, care difuzează pe site-ul propriu un fragment de interviu.

Agalakova a arătat că versiunea alternativă de realitate prezentată de propaganda Kremlinului la televiziune și realitatea de pe frontul din Ucraina sunt "de pe planete diferite".

Există poveștile despre "forțele Moscovei, aplaudate și întâmpinate cu flori", pe care le văd rușii, și există imaginile morții și tragediilor din Ucraina, pe care le văd telespectatorii din restul lumii, a arătat ea.

Agalakova a fost întrebată ce le-ar spune în prezent, după mai bine de trei luni de război, telespectatorilor ruși cărora le-a relatat ani de zile versiunea oficială de la Kremlin asupra faptelor.

Răspunsul a fost șocant de sincer.

Fostă prezentatoare a televiziunii ruse către telespectatorii ruși: "Închideți televizoarele!"

"- Mulți oameni v-au acordat încrederea de a le spune adevărul, de a le prezenta știrile. Ce le-ați spune acum oamenilor din Rusia în legătură cu ce se întâmplă?", a întrebat-o jurnalistul BBC pe Zhanna Agalakova.

"- Închideți televizoarele. Închideți-le. Pentru că sunt niște mașini de spălat creiere", a răspuns ea.

"Nu mai ascultați (ce se spune la TV), căutați alte surse de informare. Navigați pe internet. Deschideți-vă sufletul.

Războiul e malefic. Războiul înseamnă moarte (...)

E ca și cum ai trăi în două lumi diferite. Chiar și acum, când ne uităm la știrile din Rusia - ceea ce eu fac, uneori - e ca și cum ar fi vorba de planete diferite.

Pe una dintre planete găsim ruine, dezastru total, moarte și tragedii.

Pe cealaltă, soldații ruși sunt aplaudați de localnici și întâmpinați cu flori, sunt numai victorii, lucruri pozitive și mărețe. Aceste lumi nu se împacă și mă uluiește cum fac ei asta. Este incredibil cum controlează mințile oamenilor", a continuat Zhanna Agalakova.

×
Subiecte în articol: Zhanna Agalakova Rusia

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Horoscop 31 mai 2023. Berbecii sunt ambiţioşi, Peștii au parte de multe surprize
x close