Antena 3 CNN Externe Zi CRUCIALĂ pentru Ucraina. Milioane de alegători speră să îşi salveze ţara de la un nou RĂZBOI

Zi CRUCIALĂ pentru Ucraina. Milioane de alegători speră să îşi salveze ţara de la un nou RĂZBOI

Zi CRUCIALĂ pentru Ucraina. Milioane de alegători speră să îşi salveze ţara de la un nou RĂZBOI
de O.P.    |    25 Mai 2014   •   06:44

În Ucraina au loc astăzi alegeri prezidenţiale, scrutin considerat crucial pentru viitorul ţării. Milioane de alegători speră că desemnarea unui preşedinte legitim va pune capăt conflictului sângeros care răvăşeşte ţara şi care este pe cale să declanşeze un nou Război Rece.

Din păcate, alegerile nu pot fi organizate în estul ţării, unde mai multe oraşe sunt controlate de separatiştii proruşi iar în câteva puncte se dau lupte violente.

În ajunul alegerilor, membrii guvernului şi conducătorii religioşi din Ucraina s-au rugat pentru pace într-o veche catedrală din Kiev. În estul ţării, însă, în locul rugăciunilor răsunau focuri de armă.

Militarii unei unităţi anti-teroriste, loială guvernului, s-au confruntat cu separatiştii care controlează o mare parte din regiunile Doneţk şi Lugansk. Rebelii sunt hotărâţi să nu permită ţinerea alegerilor prezidenţiale în aceste zone.

Unii alegători din estul Ucrainei ar dori, totuşi, să voteze dar recunosc că le e teamă de atacurile separatiştilor.

Alţi alegători sunt dezamăgiţi de principalii candidaţi, miliardarul Petro Poroşenko, supranumit Regele Ciocolatei şi cotat cu prima şansă, şi fostul premier Iulia Timoşenko, cunoscută şi ca Prinţesa Gazului.

Poroşenko ar putea ieşi învingător chiar din primul tur iar preşedintele rus Vladimir Putin a afimat din nou că va recunoaşte rezultatul alegerilor.

Putin l-a criticat, pe de altă parte, pe prinţul Charles care, potrivit presei canadiene, l-ar fi comparat cu Hitler. Preşedintele rus consideră că o asemenea declaraţie este inacceptabilă şi "nu reprezintă un comportament regal".


×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close