Antena 3 CNN High Tech 65% dintre infracţiunile IT vizează serviciile bancare

65% dintre infracţiunile IT vizează serviciile bancare

65% dintre infracţiunile IT vizează serviciile bancare
Sursa foto: Foto: sydney.edu.au
27 Oct 2010   •   17:17

65% din totalul site-urilor false de pe piaţă vizează serviciile bancare, în timp ce, în fiecare săptămână, hackerii concep 57.000 de adrese de web false cu scopul de a înşela utilizatorii, informează Agerpres.

În descurs de şapte zile, hackerii folosesc aproximativ 375 diferite branduri de companie sau instituţii importante pentru a atrage cât mai mulţi utilizatori. În urma unei analize realizate de către Panda Security a reieşit faptul că printre brandurile de companie şi numele de instituţii private din toată lumea folosite pentru infectare se află şi: eBay, Western Union, Visa, Amazon, HSBC, Bank of America, Paypal şi Internal Revenue Service din SUA.

Conform rezultatelor studiului efectuat de către laboratorul anti-malware de la Panda Security, care a monitorizat si analizat principalele atacuri din ultimele trei luni, 65% dintre site-urile false sunt poziţionate ca aparţinând băncilor.

În majoritatea cazurilor, acestea se prezintă drept bănci cu scopul de a fura datele de autentificare ale utilizatorilor. În acelaşi timp, magazinele online şi site-urile de licitaţii sunt, de asemenea, populare (27%), eBay fiind printre cele mai des utilizate. Totodată, instituţiile financiare(gen fonduri de investiţii sau brokeri) şi organizaţiile guvernamentale cumulează 2,3%, respectiv 1,9% din totalul site-urilor false.

Platformele de plată, având Paypal şi furnizorii de internet în prim-plan, sunt pe locurile 5 şi 6, iar site-urile de jocuri ca 'World of Warcraft', completează clasamentul.

Începând cu anul 1990, misiunea PandaLabs a constat în detectarea şi eliminarea noilor ameninţări cât mai rapid posibil, oferind clienţilor un grad maxim de securitate.

În acest moment, 99,4% dintre programele maliţioase detectate de PandaLabs sunt analizate prin sistemul Collective Intelligence, acesta fiind completat de activitatea mai multor echipe specializate în diverse tipuri de malware (viruşi, viermi, troieni, spyware, phishing, spam etc.).

×
Subiecte în articol: IT
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close