Antena 3 CNN International News Antony Blinken este de acord cu Joe Biden: ”A viza intenționat civilii este o crimă de război”

Antony Blinken este de acord cu Joe Biden: ”A viza intenționat civilii este o crimă de război”

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus că este de acord cu remarcile președintelui Joe Biden conform cărora președintele rus Vladimir Putin este un ”criminal de război”, deoarece forțele ruse continuă să atace zonele civile din Ucraina.

Antony Blinken este de acord cu Joe Biden: ”A viza intenționat civilii este o crimă de război”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    17 Mar 2022   •   21:23

"Rușii și-au intensificat bombardamentele cu scopul de a submina voința poporului. Ieri, președintele Biden a spus că, în opinia sa, crime de război au fost comise în Ucraina. Personal, sunt de acord”, a declarat Antony Blinken.

”A viza în mod intenționat civilii este o crimă de război. La urma urmei, având în vedere distrugerea din ultimele trei săptămâni, îmi este greu să trag concluzia că rușii procedează altfel. Consecințele războiului de la Moscova sunt resimțite în întreaga lume", a adăugat acesta.

Secretarul de stat al SUA a mai spus că experții americani sunt în proces de documentare și evaluare a potențialelor crime de război din Ucraina.

„Ne vom asigura că descoperirile noastre ajută eforturile internaționale de investigare a crimelor de război și de a trage la răspundere pe cei responsabili”, a spus el.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close