Antena 3 CNN International News Victimele atacului din Norvegia au fost ucise prin înjunghiere

Victimele atacului din Norvegia au fost ucise prin înjunghiere

Cele cinci victime ale atacului de săptămâna trecută din Norvegia au fost înjunghiate, și nu ucise cu arcul și săgeata, așa cum se credea anterior, a declarat poliția.

Victimele atacului din Norvegia au fost ucise prin înjunghiere
Sursa foto: Twitter/newsasia360
de Alexandra Ionescu    |    19 Oct 2021   •   16:00

Patru femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani, au murit miercuri în atacul din micul oraș Kongsberg.

Potrivit poliției norvegiene, peste 10 persoane au fost lovite de săgeți la începutul atacului, însă niciuna nu a fost ucisă cu această armă.

Potrivit cronologiei inițiale, poliția a primit rapoarte despre un bărbat care trăgea cu săgeți în oameni într-un supermarket din apropiere la scurt timp după ora 18:00. La mai puțin de o oră, Espen Andersen Bråthen, un cetățean danez de 37 de ani, a fost arestat în urma atacului.

Luni, poliția a lansat o declarație actualizată care detaliază lanțul evenimentelor.

"După cum se știe acum, un ofițer de poliție în afara serviciului a fost rănit de o săgeată în interiorul supermarketului. Se știe acum că persoana acuzată ieșit în Myntgata și a mers pe poarta Peckels, unde a tras mai multe săgeți împotriva altor persoane. Arcul și săgețile au fost găsite la poarta Peckels ", se menționează în comunicat.

"Când a ajuns la Hyttegata, nu mai era înarmat cu arc și săgeți. Cele cinci persoane au fost înjunghiate în Hyttegata. Unii au fost uciși în casele lor, alții pe stradă", a continuat declarația.

Bråthen este ținut într-o secție psihiatrică de înaltă securitate, pe fondul îngrijorării asupra sănătății sale mentale.

Poliția a confirmat din nou luni că boala mintală pare să fie cea mai probabilă cauză a atacului. Bråthen s-a convertit la islam și s-a luat în calcul prima oară, o radicalizare.

"În ceea ce privește motivul, boala (psihică, n.r.) rămâne principala ipoteză. Referitor la convertirea la islam, această ipoteză a devenit mai puțin plauzibilă", a precizat inspectorul de poliție Per Thomas Omholt.

Noul inaugurat prim-ministru norvegian, Jonas Gahr Støre, a făcut o paralelă între atacul de miercuri și atacurile cu arme și bombe efectuate în Norvegia în 2011 de extremistul de extremă dreapta Anders Behring Breivik, adăugând că doi miniștri din noul său guvern au supraviețuit acelor atacuri.

„A fost un act de terorism, iar acest act de ieri ne amintește în mod firesc de cei care au experimentat astfel de lucruri cumplite și vom fi alături de ei”, a declarat el la o conferință de presă la Oslo la scurt timp după incident.

Ancheta poliției continuă.

×
Subiecte în articol: atac arc cutit
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close