Antena 3 CNN International News Australia va expulza o editorialistă britanică pentru încălcarea restricţiilor

Australia va expulza o editorialistă britanică pentru încălcarea restricţiilor

Australia a anulat viza editorialistei britanice Katie Hopkins după ce s-a lăudat că a evitat regulile de carantină foarte stricte în vigoare pe continent, a declarat luni ministrul australian de Interne.

Australia va expulza o editorialistă britanică pentru încălcarea restricţiilor
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Iul 2021   •   14:18

Potrivit unei surse media locale, Katie Hopkins a sosit la Sydney pentru a participa la o emisiune tip tele-realitate.

Ea a postat un videoclip pe Instagram în care afirmă că deschide goală şi fără mască uşa camerei sale de hotel personalului care îi livrează mesele.

Majoritatea persoanelor care sosesc în Australia trebuie să respecte o perioadă de izolare de 14 zile într-un hotel, ca parte a măsurilor stricte de combatere a răspândirii COVID -19.

Ministrul de Interne Karen Andrews a explicat că poliţia de frontieră ''a acţionat rapid pentru a se asigura că viza prin care (Katie Hopkins) a putut intra în ţară a fost anulată'' după postarea videoclipului.

''O vom scoate din ţară imediat ce vom putea organiza acest lucru. Este în mod clar cineva pe care nu vrem să-l păstrăm în această ţară niciun minut mai mult decât este necesar'', a precizat ministrul pentru ABC.

Editorialista britanică a stârnit controverse după ce a făcut comentarii considerate rasiste, anti-islamice şi anti-migranţi şi după ce a criticat în mod regulat restricţiile anti-coronavirus, în special carantinele. 

Potrivit ministrului, ea a obţinut viza datorită sprijinului guvernului unui stat australian pe motiv că sosirea ei ar putea reprezenta un beneficiu economic pentru ţară.

  "Faptul că se laudă cu încălcarea carantinei este îngrozitor", a subliniat Andrews. "Este un comportament inacceptabil. Deci, din partea mea, sunt extrem de încântată că pleacă".

 Aproximativ douăsprezece milioane de persoane trăiesc în carantină în Australia (31.771 de cazuri, dintre care 913 decese) pentru a încerca să împiedice răspândirea contagioasei variante Delta a coronavirusului.

 Numărul de persoane autorizate să intre în ţară este extrem de limitat, blocând în străinătate zeci de mii de australieni.
 

×
Subiecte în articol: Australia COVID-19 editorialist restricţii
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close