Antena 3 CNN International News O clădire din orașul rus Belgorod a fost lovită de un tir de artilerie. Rușii spun că e mâna Ucrainei. Reacția Kievului

O clădire din orașul rus Belgorod a fost lovită de un tir de artilerie. Rușii spun că e mâna Ucrainei. Reacția Kievului

Autoritățile ruse au acuzat joi, Kievul, că a bombardat o clădire rezidențială din Belgorod, un oraș situat într-o regiune care se învecinează cu Ucraina.

O clădire din orașul rus Belgorod a fost lovită de un tir de artilerie. Rușii spun că e mâna Ucrainei. Reacția Kievului
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Oct 2022   •   19:31

"Forțele armate ucrainene au bombardat Belgorod. Apărarea aeriană a fost activată. Există distrugeri într-un imobil de locuințe", a scris pe Telegram Viaceslav Gladkov, guvernatorul acestei regiuni, unde tirurile s-au înmulțit în ultimele săptămâni.

"Informațiile despre (potențiale) victime sunt în curs de stabilire", a adăugat el, postând fotografii cu resturi împrăștiate pe stradă şi care au avariat o mașină.

Potrivit oficialului rus, o parte neexplodată a unui proiectil a căzut, de asemenea, pe terenul de sport al unui liceu din oraș.

Gladkov a mai acuzat Kievul că a bombardat satul rusesc Krasnoe, situat la granița cu Ucraina.

Consilier al lui Zelenski: "Rușii au tras spre Harkov, dar ceva a mers prost"

În replică, Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a spus că rușii s-au bombardat singuri.

"Rusia a lansat o rachetă spre Harkov, dar ceva a mers prost și a lovit o clădire rezidențială din Belgorod, Rusia. Va fi o anchetă? Sau vreo sancțiune? Nu, lui Putin nu-i pasă pe cine omoară, ucraineni sau ruși. Propagandiștii vor găsi rapid o explicație falsă”, a scris el pe Twitter.

În timp ce regiunea Belgorod a fost vizată în mod regulat de tiruri din Ucraina, capitala regională omonimă a suferit destul de rar de pe urma artileriei ucrainene, de la începutul conflictului.

Marți, autoritățile regionale au anunțat că 2.000 de locuitori au rămas fără curent după o lovitură ucraineană asupra unei centrale electrice din orașul Şebekino, situat tot în regiunea Belgorod.

Luni, o femeie de 74 de ani a fost ucisă și alte persoane rănite într-un alt bombardament asupra acestei localități.

Rusia a raportat săptămâna trecută o "creștere semnificativă" a tirurilor ucrainene vizând teritoriile ruse de la granița cu Ucraina.

×
Subiecte în articol: Belgorod Kiev Viaceslav Gladkov
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close