Antena 3 CNN International News Boris Johnson va fi amendat pentru petrecerile din pandemie de la sediul guvernului britanic

Boris Johnson va fi amendat pentru petrecerile din pandemie de la sediul guvernului britanic

Prim-ministrul britanic Boris Johnson și cancelarul de buget, Rishi Sunak, au fost anunțați că vor fi amendați de Poliția Metropolitană pentru petrecerile din pandemie, organizate la sediul guvernului britanic, prin care au fost încălcate restricțiile COVID-19.

Boris Johnson va fi amendat pentru petrecerile din pandemie de la sediul guvernului britanic
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    12 Apr 2022   •   16:27

Poliția a declarat că va emite amenzi ca parte a investigației privind evenimentele ilegale desfășurate în Downing Street și Whitehall. Acestea au avut loc în timp ce toată Marea Britanie trăia sub restricții stricte pentru limitarea răspândirii CIVID-19 și au stârnit indignarea națională.

Amenzile sunt o confirmare că Johnson și Sunak au încălcat legile  create de propriul lor guvern, chiar dacă prim-ministrul a negat anterior că unele petreceri au fost organizate și a insistat că toate regulile au fost respectate.

Așa-numitul scandal ”Partygate”, care a apărut la sfârșitul anului 2021, a declanșat cea mai serioasă amenințare la adresa mandatului de premier al lui Johnson de până acum. Dezvăluirile conform cărora șeful guvernului însuși a participat la mai multe dintre petrecerile pe care oamenii legii le investigau au dus la cereri pentru demisia sa lui din spectrul politic.

Poliția Metropolitană a transmis că ancheta privind adunările ilegale din Downing Street continuă.

×
Subiecte în articol: Boris Johnson amenda petreceri restricţii
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close