Antena 3 CNN International News Cea mai bătrână persoană în viață din lume a împlinit 119 ani

Cea mai bătrână persoană în viață din lume a împlinit 119 ani

Kane Tanaka este recunoscută în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai bătrână persoană în viață încă din 2019. Duminică, femeia a împlinit 119 ani.

Cea mai bătrână persoană în viață din lume a împlinit 119 ani
Sursa foto: Twitter/ CNN
de Cerasela Stafie    |    03 Ian 2022   •   20:08

Anunțul a fost făcut de Junko Tanaka, strănepoata bătrânei. Acesta a distribuit mai multe imaginii pe Twitter, însoțite de felicitări.

"O mare realizare. Kane Tanaka a împlinit 119 ani", a scris Junko pe Twitter, alături de o fotografie a străbunicii ei.

”Sper că vei continua să trăiești viața vesel și la maxim.” Femeia a mai distribuit și o imagine cu un cadou personalizat pentru bătrână: două sticle de Coca-Cola pe ale căror etichete era trecut numele bătrânei și vârsta la care a ajuns.

”Primul cadou: prezentăm darul primit de ziua lui Kane. Apreciez cu adevărat acest cadou. Compania Coca-Cola a făcut o sticlă comemorativă pentru ziua de naștere. Se pare că Kane încă bea Coca-Cola, ca de obicei", a scris Junko pe Twitter.

Născută în 1903, Tanaka s-a căsătorit cu un proprietar de magazin de orez la vârsta de 19 ani și a lucrat în magazinul familiei până la 103 ani.

Femeia a trăit o multitudine de evenimente istorice, supraviețuind celor două războaie mondiale și gripei spaniole din 1918. Pe parcursul vieții ei s-au derulat 49 de ediții ale Jocurilor Olimpice de vară și iarnă.

Bătrâna locuiește într-un azil de din prefectura japoneză Fukuoka. Familia ei a spus că își menține mintea și corpul antrenate făcând exerciții de matematică și păstrându-și curiozitatea.

Cartea Recordurilor Guinness a recunoscut-o ca fiind cea mai bătrână persoană vie din lume în anul 2019

În septembrie 2021, Saturnino de la Fuente García din Spania a devenit cel mai în vârstă bărbat în viață, la 112 ani. S-a născut în 1909 și a îndurat războiul civil spaniol, lucrând ca cizmar.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close