Antena 3 CNN International News Gripa aviară se răspândește în Europa și Asia. Industria păsărilor este în alertă

Gripa aviară se răspândește în Europa și Asia. Industria păsărilor este în alertă

Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE) a anunțat că mai multe focare de gripă aviară au fost descoperite în Europa și Asia. Virusul se răspândește cu rapiditate.

Gripa aviară se răspândește în Europa și Asia. Industria păsărilor este în alertă
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    15 Noi 2021   •   20:37

Răspândirea gripei aviare a pus industria păsărilor în alertă. Anterior, focarele au dus la sacrificarea a zeci de milioane de păsări. De asemenea, au dus adesea la restricții comerciale.

Totodată, virusul atrage și atenția epidemiologilor, deoarece poate fi transmis la oameni. China a raportat 21 de infecții umane cu subtipul H5N6 de gripă aviară în acest an, mai multe decât în ​​întregul an 2020.

Coreea de Sud a raportat un focar la o fermă de aproximativ 770.000 de păsări de curte din Chungcheongbuk-do, a transmis luni OIE, citând un raport al autorităților sud-coreene. Toate animalele au fost sacrificate.

Tot în Asia, Japonia a raportat primul focar din sezonul de iarnă 2021, la o fermă de păsări din nord-estul țării, a anunțat OIE, confirmând o declarație de săptămâna trecută a ministerului japonez al Agriculturii. Serotipul din acest focar a fost H5N8.

În Europa, Norvegia a raportat un focar de gripă aviară H5N1, în regiunea Rogaland, într-un stol de 7.000 de păsări, a mai spus organizația.

Focarele apar, în general, toamna, răspândite de păsările sălbatice migratoare.

Guvernul belgian a transmis că țara are un risc crescut de gripă aviară, ordonând ca păsările de curte să fie ținute în interior, începând de luni, după ce o variantă foarte infecțioasă a gripei aviare a fost identificată la o gâscă sălbatică din apropiere de Anvers.

A urmat o mișcare similară în Franța vecină, la începutul acestei luni, și în Țările de Jos, în octombrie. Gripa aviară nu se poate transmite prin consumul de produse din carne de pasăre.

×
Subiecte în articol: gripa aviara raspandire virus Europa asia
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close