Antena 3 CNN International News Părinții elevului ucigaș din Michigan, puși sub acuzare de procurorii americani

Părinții elevului ucigaș din Michigan, puși sub acuzare de procurorii americani

Părinții elevului ucigaș din Michigan au fost puși sub acuzare de procurorii americani. Oamenii legii le-au adus fiecăruia dintre ei câte patru capete de acuzare pentru omor din culpă.

Părinții elevului ucigaș din Michigan, puși sub acuzare de procurorii americani
Sursa foto: Twitter/ Sky News
de Cerasela Stafie    |    03 Dec 2021   •   20:05

Procurorul din Oakland, Karen D. McDonald, a declarat că biroul ei aduce acuzații împotriva părinților lui Ethan Crumbley, tânărul de 15 ani acuzat că a împușcat mai multe persoane la liceul Oxford.

Acțiunile legale împotriva acestora vin ”pentru a-i trage pe oameni la răspundere și pentru a preveni alte evenimente pe viitor”. În timp ce atacatorul a fost cel care a intrat în școală și a apăsat pe trăgaci, ”există și alți indivizi care au contribuit la asta”, a spus McDonald într-o conferință de presă de vineri.

„Intenția mea este să-i trag la răspundere”, a adăugat. Autoritățile au declarat că a fost folosit un pistol semiautomat Sig Sauer SP2022 de 9 mm, care a fost achiziționat de tatăl lui Crumbley vineri, cu patru zile înainte ca împușcăturile să răsune în școală.

„Am spus acest lucru anterior și voi reitera astăzi că deținerea de arme este un drept și, odată cu acest drept, vine o mare responsabilitate”, a spus McDonald. Ea a explicat că asta înseamnă asigurarea corectă a unei arme, asigurarea că muniția este păstrată separată, printre alte responsabilități legale.

Ethan Crumbley a fost acuzat, ca adult, de terorism, crimă și alte acuzații în cadrul atacului de marți, care a făcut patru victime și a rănit alte șapte persoane la liceul Oxford, la nord de Detroit. A fost cel mai mortal astfel de incident petrecut într-un campus din SUA din 2018.

Cum au ajuns părinții să fie acuzați

O fotografie a pistolului despre care se crede că a fost folosit la împușcătură a fost postată pe un cont de Instagram cu câteva zile înainte, a declarat pentru CNN o sursă din cadrul anchetei.

Oficiul Șerifului din Oakland consideră că respectivul contul îi aparține lui Crumbley, adolescentul care a provocat tragedia. ”Tocmai am primit noua mea frumusețe azi. SIG SAUER 9mm”, se arată în comentariul de sub postare, care nu mai este disponibilă online, dar a fost distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare.

Crumbley nu poate deține în mod legal arma și nici nu o poate scoate în afara casei, cu puține excepții, cum ar fi într-un poligon de tragere, a spus Bouchard vineri. Cu toate acestea, minorul a plecat cu pistolul la școală.

După ce suspectul, Ethan Crumbley, a postat despre arma sa pe rețelele de socializare, mama lui, Jennifer Crumbley, a creat și ea o postare, spunând că fiul ei „își testează noul cadou de Crăciun”, a declarat procurorul.

Când un profesor a raportat că Ethan Crumbley a fost găsit căutând muniție pe telefonul său în timpul orei, pe 21 noiembrie, mama sa a fost contactată de oficialii școlii.

Jennifer Crumbley a fost contactată prin mesageria vocală de către personalul școlii cu privire la căutarea necorespunzătoare a fiului ei pe internet. Personalul școlii a indicat că a transmis și un e-mail, dar nu a primit niciun răspuns de la niciunul dintre părinți.

”După aceea, Jennifer Crumbley a făcut schimb de mesaje text despre incident cu fiul ei, spunând ”nu sunt supărată pe tine, trebuie să înveți să nu fii prins”, a adăugat McDonald.

Părinții au fost chemați la școală, din cauza comportamentului fiului lor. ”Există o posibilitate puternică ca elevul de 15 ani, acuzat că a ucis patru colegi săptămâna aceasta la un liceu din Michigan, să fi avut arma în rucsac, când s-a întâlnit, cu puțin timp înainte de împușcături, cu administratorii instituției de învățământ și părinții săi din cauza comportamentului său îngrijorător”, a declarat procurorul din caz pentru CNN joi seara.

Un profesoară a lui Ethan Crumbley a găsit un bilet pe birou elevului în dimineața tragediei, care „a alarmat-o până în punctul în care a făcut o poză cu telefonul ei mobil”.

Ea a spus că biletul includea un desen cu o armă semiautomată îndreptată spre cuvintele „gândurile nu se vor opri, ajută-mă”. Nota avea și o secțiune cu desenul unui glonț și cuvintele „sânge peste tot”.

Părinții suspectului „au fost chemați imediat” la școală, a spus McDonald. Procurorul a remarcat că suspectul a modificat biletul înainte ca acesta să fie preluat de un consilier.

”La întâlnire, lui James și Jennifer Crumbley li s-a arătat desenul și li s-a cerut să-l consilieze pe fiul lor în 48 de ore”, a spus ea. Procurorul a spus că părinții „nu l-au întrebat pe fiul lor dacă avea pistolul la el sau unde se află arma și nu i-au verificat rucsacul”.

Părinții părăsit școala fără adolescent, a adăugat procurorul. Acesta s-a întors în clasă și a urmat atacul.

×
Subiecte în articol: Michigan elev ucigas parinti
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close