Antena 3 CNN International News Președintele Finlandei se declară ”confuz”, după comentariile liderilor turci cu privire la aderarea la NATO a țărilor nordice

Președintele Finlandei se declară ”confuz”, după comentariile liderilor turci cu privire la aderarea la NATO a țărilor nordice

Președintele finlandez Sauli Niinistö s-a declarat ”confuz” din cauza comentariilor președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit cărora nu vede ”în mod pozitiv” posibilitatea ca Finlanda și Suedia să adere la NATO.

Președintele Finlandei se declară ”confuz”, după comentariile liderilor turci cu privire la aderarea la NATO a țărilor nordice
Sursa foto: CNN
de Cerasela Stafie    |    15 Mai 2022   •   15:24

”Ca să fiu sincer, sunt puțin confuz, pentru că am avut o discuție telefonică cu președintele Erdogan în urmă cu aproximativ o lună. Și, de fapt, s-a gândit înainte ca eu să am posibilitatea de a face asta, că am putea să aplicăm pentru aderarea la NATO și  că o vor evalua favorabil”, a declarat Niinistö pentru reporterii CNN, în timpul unei conferințe de presă, duminică, la Helsinki.

"I-am mulțumit și a fost foarte încântat să primească mulțumirile mele. Așa că ați înțeles că sunt puțin confuz. Ce am auzit acum două zile a fost diferit față de ce am auzit ieri. Am auzit din nou că Turcia este deschisă aderării noastre, dar, s-a întors la ”nu” sau, să spunem, latura negativă”, a adăugat liderul finlandez.

"Cred că avem nevoie acum de un răspuns foarte clar. Sunt pregătit să am o nouă discuție cu președintele Erdogan despre problemele pe care le-a ridicat", a subliniat acesta.

Erdogan a declarat vineri că nu se vede ”în mod pozitiv” la aderarea Finlandei și Suediei la NATO, acuzând ambelețări că găzduiesc ”organizații teroriste” kurde.

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close