Antena 3 CNN International News Vladimir Putin a părăsit Kremlinul și a tras cu pușca cu lunetă, cu o plasă de camuflaj în cap

Vladimir Putin a părăsit Kremlinul și a tras cu pușca cu lunetă, cu o plasă de camuflaj în cap

Președintele rus Vladimir Putin a vizitat trupele mobilizate într-un centru de instrucție din regiunea Riazan, situată în vestul țării.

de Adrian Iclozan    |    20 Oct 2022   •   20:22

Informația a fost publicată joi pe site-ul Kremlinului, precizează CNN.

Un comunicat oficial menționează că liderul rus a inspectat "coordonarea de luptă a unităților și pregătirea personalului militar de a îndeplini sarcinile" atribuite.

De asemenea, potrivit sursei citate, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, i-a prezentat liderului de la Kremlin un raport asupra instrucției de luptă a trupelor.

"Vladimir Putin a inspectat desfășurarea exercițiilor practice, ca parte a antrenamentului tactic, de mânuire a armelor, tehnic și medical", se mai spune în declarația președinției ruse.

"Totodată, președintele a vizitat un complex multifuncțional, unde militarii exersează diferite tipuri de trageri sub supravegherea comandanților permanenți și a instructorilor profesioniști cu experiență de luptă", adaugă aceeași sursă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Putin trage cu pușca cu lunetă. În poligon...

Vizita lui Putin la centrul de instrucție din Districtul Militar Vest a fost comentată de Anton Gherașcenko, consilier al ministrului de Interne al Ucrainei.

"În timp ce președintele ucrainean Zelenski se întâlnește cu soldații pe linia frontului, Putin a ieșit din bunker și s-a dus să-i viziteze pe bărbații (ruși) mobilizați. Pentru un anume motiv, el nu s-a dus în Donbas, ci a ales Riazan, în apropiere de Moscova.

(Putin) a probat o pușcă rusească cu lunetă. Un comentariu pe care Twitter nu l-ar aproba ar trebui să se afle aici", a scris oficialul ucrainean.

În clipul atașat, președintele rus apare cu o plasă de camuflaj în cap, în timp ce manevrează arma.

Mobilizarea parțială a lui Putin a depopulat marile orașe din Rusia

Președintele rus a ordonat în septembrie o "mobilizare parțială" menită să suplimenteze cu 300.000 de recruți efectivele Moscovei epuizate după opt luni de război în Ucraina.

Felul în care a avut loc mobilizarea a fost amplu criticat în Rusia, inclusiv în mesajele televizate ale propagandei de stat.

Dincolo de recrutările abuzive, presa a consemnat că numeroși bărbați ruși au fugit din țară pentru a nu fi luați la război, ceea ce a dus la o adevărată depopulare a orașelor mari, constatată în special la Moscova și Sankt Petersburg.

La începutul lunii octombrie, ministrul Serghei Șoigu a anunțat că numărul celor mobilizați a depășit 200.000.

În Moscova, primarul capitalei ruse a anunțat, recent, încheierea mobilizării.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Riazan recruți mobilizare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close