Antena 3 CNN International News Rămășițele unui schior dispărut în urmă cu 40 de ani au fost găsite în Colorado

Rămășițele unui schior dispărut în urmă cu 40 de ani au fost găsite în Colorado

Autorităţile din SUA sunt de părere că au găsit rămăşiţele unui bărbat german de 27 de ani care a dispărut în Rocky Mountain National Park în urmă cu aproape patru decenii.

Rămășițele unui schior dispărut în urmă cu 40 de ani au fost găsite în Colorado
Sursa foto: Pexels/Anna Shvets
de Alexandra Ionescu    |    05 Noi 2021   •   13:15

Rudi Moder,  un alpinist cu experiență care trăia în Fort Collins, Colorado, a fost dat dispărut de colegul său de cameră în februarie 1983, după ce a plecat într-o excursie de trei nopți peste Thunder Pass și în Parcul Național Rocky Mountain.

La momentul dispariţiei, ninsoarea din regiune a împiedicat căutările, echipele de intervenţie găsind doar un adăpost sub zăpadă cu sacul de dormit, echipamentul şi proviziile celui dispărut. Căutările ulterioare au rămas fără niciun rezultat.

Eforturile de căutare s-au întins pe câteva zile și au fost, de asemenea, efectuate pe sol și în aer mai târziu în primăvara și vara aceea. În ciuda faptului că au fost găsită câteva indicii, inclusiv mâncare și o peșteră de zăpadă cu sacul de dormit în ea, Moder nu a fost găsit niciodată.

În august 2020, un excursionist a dat peste oase umane aduse de o avalanşă, a precizat joi într-un comunicat ofiţerul pentru afaceri publice al parcului, Kyle Patterson.

Poliţiştii au început atunci o investigaţie, însă un incendiu a oprit verificările, după care a venit zăpada.

În vara anului 2021, gardienii din parc au găsit schiuri, bețe și bocanci, împreună cu rămășițe de obiecte personale despre care se crede că îi aparțin lui Moder.

Dar biroul medicului legist din Grand County nu a putut confirma identitatea persoanei. 

„Oficialii au lucrat intens cu guvernul german pentru repatriere, notificarea familiei și analiza dosarelor dentare”, a menționat parcul.

Luna trecută, autoritățile au declarat că rămășițele umane găsite într-un parc de stat din Massachusetts îi aparțin lui Elijah Lewis, un băiețel de 5 ani din New Hampshire, care a fost dispărut mai bine de o lună.

Și în ianuarie 2020, oficialii Parcului Național Joshua Tree din California au spus că au găsit rămășițele scheletice ale lui Paul Miller, un bărbat canadian de 51 de ani, care a dispărut în 2018.

×
Subiecte în articol: Colorado SUA schior ramasite
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close