Antena 3 CNN International News Talibanii l-au condamnat la moarte pe fratele unui translator afgan care a lucrat pentru trupele NATO:”Ești acuzat că i-ai ajutat pe americani”

Talibanii l-au condamnat la moarte pe fratele unui translator afgan care a lucrat pentru trupele NATO:”Ești acuzat că i-ai ajutat pe americani”

Talibanii l-au condamnat la moarte pe fratele unui traducător afgan, potrivit scrisorilor obținute și publicate de CNN, acuzându-l că a ajutat SUA și că i-a oferit ajutor fratelui său, care a lucrat ca interpret al trupelor americane din Afganistan.

Talibanii l-au condamnat la moarte pe fratele unui translator afgan care a lucrat pentru trupele NATO:”Ești acuzat că i-ai ajutat pe americani”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    23 Aug 2021   •   15:14

 Scrisorile sunt doar un exemplu al modului în care talibanii amenință în mod direct afganii care au lucrat cu SUA sau sunt membri ai familiei celor care au făcut-o, în ciuda asigurărilor date de liderii insurgenților care transmiteau că nu se vor răzbuna.

”Ai fost acuzat că i-ai ajutat pe americani”, i-au scris talibanii în prima scrisoare. 

”De asemenea ești acuzat că ai asigurat securitatea pentru fratele tău, care a fost interpret”.

Prima scrisoare din partea talibanilor, care e scrisă de mână, îi cere bărbatului să apară la o audiere.

A doua dintre scrisori reprezintă o notificare a nereprezentării sale la audiere. Și aceasta era tot scrisă de mână.

A treia scrisoare, care este dactilografiată conține o avertizare din partea talibanilor:  a fost găsit vinovat ”în lipsă”, și va fi condamnat la moarte.

Talibanii au trimis scrisorile fratelui interpretului în ultimele 3 luni. Acestea au fost scrise în paștună și traduse în engleză pentru CNN. Ele poartă sigilii care se potrivesc cu cele ale talibanilor.

”Decizia curții este finală, și nu ai dreptul să te opui”.

”Ți-ai ales singur calea, și moartea este iminentă, cu voia Dumnului”

Scrisorile contrazic fundamental cuvintele purtătorului de cuvânt taliban, Zabiullah Mujahdi, care a spus la conferința de presă de săptămâna trecută că ”nimeni nu va fi rănit în Afganistan”.

”Sigur că există o diferență majoră între noi cei de acum, și cum eram cu 20 de ani în urmă”, a mai spus el. 

×
Subiecte în articol: Afganistan talibani traducător NATO
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close