Antena 3 CNN International News Uniunea Europeană sancționează Iranul pentru dronele kamikaze cu care Rusia bombardează Ucraina

Uniunea Europeană sancționează Iranul pentru dronele kamikaze cu care Rusia bombardează Ucraina

Uniunea Europeană a stabilit noi sancțiuni la adresa Iranului, după ce Rusia a folosit în campania de bombardamente din Ucraina drone militare livrate de Teheran.

Uniunea Europeană sancționează Iranul pentru dronele kamikaze cu care Rusia bombardează Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    20 Oct 2022   •   14:40

Anunțul a fost făcut joi de președinția cehă a Uniunii.

"Ambasadorii UE au convenit asupra măsurilor împotriva entităților care furnizează drone iraniene ce lovesc Ucraina", se precizează într-un anunț pe Twitter.

"Statele UE au hotărât să înghețe activele a trei persoane fizice și ale unei entități care poartă responsabilitatea pentru livrarea de drone. Uniunea este pregătită să extindă sancțiunile la alte patru entități iraniene, care figurează deja într-o altă listă de sancțiuni", adaugă sursa citată.

Sancțiunile intră în vigoare de joi.

Iranul a negat în mod repetat informațiile conform cărora ar aproviziona Rusia cu drone în războiul din Ucraina, insistând că "nu a "făcut și nu va face asta", notează CNN.

Însă Uniunea Europeană a transmis, miercuri, printr-un purtător de cuvânt, că dispune de suficiente dovezi pentru a sancționa Iranul în legătură cu dronele care au lovit orașele și centralele energetice din Ucraina și au ucis zeci de civili.

În cursul acestei săptămâni, Ministerul ucrainean al Apărării a comunicat că 37 de drone kamikaze iraniene tip Shahed-136 și trei rachete de croazieră lansate de armata rusă au fost doborâte de apărarea antiaeriană a forțelor de apărare, duminică și luni.

Foto: drone militare iraniene

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close