Antena 3 CNN International News Vinul exclusivist vândut cu 5.000 de euro sticla | "Sunt singurul producător din lume care spune că nu ar trebui să îi bei vinul"

Vinul exclusivist vândut cu 5.000 de euro sticla | "Sunt singurul producător din lume care spune că nu ar trebui să îi bei vinul"

Tullio Masoni produce unul dintre cele mai exclusiviste vinuri din lume, dar nu vrea ca acestea să fie băute, scrie CNN. "Podgoria mea este așa: este neașteptată, stimulează creierul, stârnește gânduri noi."

Vinul exclusivist vândut cu 5.000 de euro sticla | "Sunt singurul producător din lume care spune că nu ar trebui să îi bei vinul"
Sursa foto: Facebook | Tullio Masoni
de Ştefan Petrică    |    23 Dec 2022   •   13:40

Un antreprenor excentric, colecționar de artă și fost investitor bancar, face unul dintre cele mai exclusiviste vinuri din lume. Fiecare sticlă e o formă de artă foarte prețioasă.

Tullio Masoni a creat ceea ce el numește "cea mai mică podgorie din lume". Și nu exagerează, fiindcă a cultivat vița de vie pe acoperișul unei clădiri istorice din secolul al XVI-lea din Reggio Emilia.

Faptul că vinul lui Masoni nu ajunge pe multe mese alături de astfel de mâncăruri are probabil sens dacă ne gândim la începuturile sale. El își cultivă strugurii pe acoperișul de pe Via Mari 10 - adresa clădirii și numele vinului însuși - un loc notabil, deoarece în 1859 a fost vizitat de Giuseppe Garibaldi, revoluționarul care a contribuit la unificarea Italiei.

Publicată de Tullio Masoni pe Duminică, 18 decembrie 2022

Producătorul de vin povesteşte într-un interviu că a moştenit o podgorie de la tatăl său pe care a vândut-o. Cu toate acestea, după 20 de ani şi-a făcut "o podgorie de buzunar", cu o suprafaţă de 200 metri pătraţi.

"Am moștenit o podgorie reală în zona rurală din jurul Reggio Emilia, dar când m-am uitat în cărți, mi-am dat seama că aș fi cheltuit mai mulți bani cu ea decât aș fi făcut - așa că am vândut-o", a spus Tullio într-un interviu telefonic.

Din cei 200 de metri pătraţi, Tullio scoate doar 29 de sticle de vin roşu pe an, pe care le vinde apoi la un preţ ameţitotr de 5.000 euro bucata într-o galerie de artă "Bonioni Arte".

Tullio își încurajează cumpărătorii să nu deschidă niciodată sticlele, ci să le trateze ca pe niște opere de artă. "Sunt singurul producător de vin din lume care spune că nu ar trebui să îi bei vinul", a spus el.

×
Subiecte în articol: Italia vin sticla Tullio Masoni vinuri
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close