Antena 3 CNN International News Ce a făcut Zelenski după ce rachetele trase de Rusia au ajuns în vestul Ucrainei

Ce a făcut Zelenski după ce rachetele trase de Rusia au ajuns în vestul Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la aliații occidentali să furnizeze țării sale un sistem de apărare antiaeriană modern și eficace.

Ce a făcut Zelenski după ce rachetele trase de Rusia au ajuns în vestul Ucrainei
Sursa foto: Twitter @With_Ukraine
de Adrian Iclozan    |    06 Iul 2022   •   11:27

Nu este o cerință absolut nouă a liderului de la Kiev, însă ea este formulată după ce rachetele lansate de forțele ruse au lovit ținte în regiunea Hmelnițki din vestul țării, marți noaptea.

Raidul aerian rusesc a declanșat sirenele de alarmă pe tot cuprinsul țării.

Zelenski: "Aproape toată Ucraina a auzit sunetul sirenelor de alarmă"

"Armata rusă nu-și ia pauze. Are o singură sarcină - să omoare și să intimideze oamenii. Astfel, chiar și câteva zile fără o alarmă de atac aerian par că fac parte din teroare. Iar în această seară, Kievul și aproape toată țara au auzit sirenele de alarmă. Unele dintre rachete au fost doborâte de forțele noastre de apărare. Nu am redus și nu vom reduce nici măcar o zi eforturile noastre diplomatice pentru a obține suficiente sisteme moderne anti-rachetă.

Este sarcina cea mai mare pentru statul nostru - să asigure încă din acest an protecția esențială a populației împotriva atacurilor cu rachete. Însă îndeplinirea acestei sarcini nu depinde doar de noi, ci și de înțelegerea nevoilor noastre fundamentale de către partenerii noștri", a spus președintele în mesajul său televizat nocturn.

Rachetele ruse au lovit un turn de apă în Hmelnițki

Potrivit șefului administrației militare a regiunii Hmelnițki, Serghei Gamalîi, patru rachete au fost lansate asupra acestei zone. Una a fost interceptată de apărarea antiaeriană iar resturile sale au căzut în districtul Șepetiv.

Celelalte au lovit elemente de infrastructură civilă, a precizat oficialul ucrainean.

"O persoană a fost rănită în urma exploziilor. Ținta loviturilor ruse a fost un turn de apă care aprovizionează integral comunitatea noastră", a indicat el.

Potrivit președintelui ucrainean, în afară de Hmelnițki, rușii au mai bombardat, marți, cu rachete regiunile Sumî, Nikolaev și Dipropetrovsk.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Hmelnițki rachete
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close