Antena 3 CNN Life Vrei să-ți amenajezi o terasă deosebită acasă? Află care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi!

Vrei să-ți amenajezi o terasă deosebită acasă? Află care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi!

Atunci când locuiești la casă, unul dintre cele mai mari avantaje de care te poți bucura este acela că poți petrece oricât timp îți dorești în aer liber.

Vrei să-ți amenajezi o terasă deosebită acasă? Află care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi!
de Georgiana Adam    |    22 Mar 2021   •   16:07

Pentru a te bucura, însă la maximum de acest lucru, indicat este să-ți amenajezi o terasă unde să-ți poți bea cafeaua, indiferent dacă afară este soare sau plouă. Mai mult, aici poți sta seară, împreună cu cei dragi, în timp ce vă povestiți ce ați făcut peste zi.

Imediat după ce realizezi fundația terasei, trebuie să începi să te gândești la un acoperis terasa de calitate, care să reziste în timp și care să te protejeze de intemperii!

Cum să alegi cel mai bun acoperiș terasă?

Pentru început, despre acoperișurile de terasă trebuie să știi că trebuie să fie puțin înclinate, astfel încât apa de ploaie să se poată scurge cât mai ușor. Calculează un unghi optim din acest punct de vedere și apoi îți vei da seama de câtă tablă ai nevoie. Indicat este să comanzi întotdeauna 2 – 3 metri de materiale în plus, pentru a acoperi pierderile și pentru a fi sigur că ai suficientă tablă pentru întreaga terasă.

De ce să bați lambriu pe terasă?

Tabla nu este suficientă când vine vorba despre a-ți acoperi terasa. Indicat este să bați întâi lambriu pe întreaga suprafață a pergolei. De ce? Acest tip de lemn reprezintă o susținere excelentă pentru tablă, iar ulterior, acoperișul va fi mult mai simplu de realizat.

Folia anticondens, esențială

Pe lângă lambriu, mai ai nevoie și de o folie anticondens. Ea trebuie așezată între lambriu și tablă, având rolul de a ține razele puternice ale soarelui la distanță în timpul verii. În același timp, folia protejează lambriul pe termen lung.

Izolează terasa cu vată sau cu polistiren

Dacă vrei să eviți efectul de seră de pe terasă în sezonul cald, alege să pui pe acoperiș vată minerală sau polistiren, aceste 2 tipuri de materiale fiind extrem de bune când vine vorba despre izolație. Ulterior, te vei putea bucura de o atmosferă plăcută în propria ta curte, indiferent de câte grade îți indică termometrul.

Accesorii necesare

Printre elementele de care e bine să ții cont se numără și faptul că trebuie să atașezi acoperișului burlane prin care apa să fie direcționată cât mai eficient. Accesoriile aferente burlanelor sunt și ele importante și trebuie să fie suficient de rezistente, încât să reziste chiar și la cel mai puternic vânt!

Colaborează cu specialiști în domeniu

Dacă vrei să fii sigur că terasa ta va fi exact așa cum îți dorești, cel mai bine este să colaborezi cu specialiști în domeniu, care să se ocupe atât de lambriu, cât și de folia anticondens și de aplicarea tablei. Ulterior, vei putea închide acest spațiu fie cu folie, fie cu sticlă, pentru a putea sta aici indiferent de vremea de afară!

Documentează-te înainte de a începe să lucrezi la propria terasă! Află care sunt cele mai bune hidroizolatii, cum trebuie turnată fundația, cât trebuie lăsată la uscat, dar și care sunt cele mai bune tipuri de tablă, pentru a ști în ce materiale să investești. În acest fel, îți vei face o părere despre ce variante ai la dispoziție și care ar fi cea mai bună pentru tine. De la Milucon.ro îți poți comanda online toate cele necesare, iar terasa ta va fi foarte bine realizata!

Date de contact:

E-mail: [email protected]

Telefon: 0766 419 049.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close