Antena 3 CNN Life Cât e de periculos să bei vin fiert! Sigur nu știai asta până acum!

Cât e de periculos să bei vin fiert! Sigur nu știai asta până acum!

Cât e de periculos să bei vin fiert! Sigur nu știai asta până acum!
Sursa foto: foto: Pixabay.com
02 Noi 2018   •   23:29

Vinul fiert cu scortisoara si alte mirodenii este tot mai cautat in locul ceaiului cald la targurile de Craciun de la noi din tara, si nu numai.

Putini stiu insa ca aceasta bautura poate dauna serios organismului.

 1. Te imbeti mai repede

Vinul fiert ne imbata mult nau rapid decat bauturile reci alcoolizate. Bauturile calde sunt absorbite foarte rapid de corpul uman, se duc repede din stomac in intestine si de acolo trec direct in sange.

2. Vinul fiert te ingrasa

Vinul fiert ingrasa deoarece are zahar. Daca este consumat seara, ingrasa si mai mult, deoarece corpul nu are timp sa elimine substantele pe care le stocheaza. De preferat este ca seara sa bem bere sau vin rece.

3. Poti avea dureri de cap
Bauturile care contin zahar pot sa fermenteze in stomac si de aceea ne provoaca dureri de cap. In plus, din cauza substantelor care se degaja in urma fierberii, uleiuri si aldehide, vinul fiert poate sa dea dureri de cap si chiar stari de greata.

4. Ne face sa inghetam

Cel putin daca bem mult! O cantitate mica de vin fiert ne incalzeste. Dar daca bem o cantitate mai mare de vin fiert, efectul este exact invers. Etanolul pe care il contine dilata vasele de sange din piele si, astfel, caldura se elimina mai repede. Astfel, bautorul va ingehta de frig!

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close