Antena 3 CNN Life Ce trebuie să știți atunci când alegeți un scaun auto

Ce trebuie să știți atunci când alegeți un scaun auto

Scaunele auto sunt un accesoriu de care nu ne putem lipsi, mai ales atunci când unul sau ambii părinți ai bebelușului sunt șoferi activi. Legislația țării ne interzice să-i conducem pe cei mici fără un mecanism care se atașează de centurile de siguranță ale mașinii pentru a îl adapta la dimensiunea lor și a le asigura siguranța.

Ce trebuie să știți atunci când alegeți un scaun auto
de Georgiana Adam    |    19 Ian 2021   •   17:21

Întrucât vorbim despre achiziționarea unui articol pe care îl vom folosi deseori pentru siguranța și viața bebelușului nostru, trebuie să fim deosebit de serioși atunci când cumpărăm. Să prezentăm principalele lucruri la care să ne gândim în acest moment.

  • Când ar trebui să cumpărăm scaunul auto?

 

Răspunsul la momentul în care este cel mai bine să cumpărați primul scaun pentru copil depinde în totalitate de momentul în care intenționăm să îl conducem în mașină. Există părinți care folosesc mașina familiei doar pentru excursii în afara orașului, alții - mai ales doar pentru a ajunge la serviciu. Cu toate acestea, dacă clinica în care lucrează medicul bebelușului dvs. nu este foarte aproape de casa dvs., este recomandat să vă asigurați cu un scaun, dacă este posibil, în ziua nașterii.

 

  • Câți ani ar trebui să aibă un copil pe scaunul auto?

 

Nu este vorba de vârstă. Suntem obligați să așezăm copilul numai pe bancheta din spate, până când crește la o înălțime de un metru și jumătate și cântărește 36 kg. Dacă copilul încă nu a atins înălțimea necesară, după vârsta de 12 ani, el are în general dreptul să stea în față, dar numai la discreția părintelui.

 

În mod excepțional, cei mai mici bebeluși merg într-un scaun „coș”, al cărui sistem de siguranță se alătură celui al mașinii. Pentru a vă proteja copilul de vătămări, scaunul „coș” trebuie rotit cu spatele la direcția de deplasare.

 

Scaunul tip coș se, cu spatele întors, se folosește până când bebelușul are aproximativ 20-24 de luni. Rețineți că, dacă copilul dumneavoastră este mai mare, poate fi necesar să îi oferiți un scaun auto mai mare de la vârsta de 18 luni. Aceste dispozitive se pot poziționa cu fața spre direcția de deplasare și sunt mult mai confortabile pentru a privi bebelușul din scaunul șoferului.

 

La vârsta de aproximativ 3 ani, copiii pot începe să călătorească doar pe un scaun special, care este așezat pe scaunul mașinii.

De unde știm dacă scaunul auto este instalat corect?

 

În primul rând, scaunul auto nu trebuie să se balanseze în nicio direcție. Urmați instrucțiunile pentru atașarea scaunului la centurile de siguranță ale mașinii. Rețineți că, dacă scaunul auto este așezat corect, acesta nu trebuie să se miște pe nicio parte cu mai mult de 1 cm.

 

  • Cât de strânse ar trebui să fie centurile?

 

Aceasta este probabil partea cea mai neplăcută pentru copilul tău, dar nimic nu îl poate proteja dacă nu este fixat în scaun cu ajutorul centurilor de siguranță. Pentru a verifica dacă acesta este cazul, lipiți degetul mare și arătătorul între curele și umărul bebelușului. Dacă există spațiu liber, atunci trebuie să strângeți mai mult.

 

 

  • Sfat de siguranță: uitați de jucării

 

Experții recomandă să nu-l lăsați pe bebeluș să se joace cu diferite obiecte în timp ce conduceți în mașină. Nu numai că cel mic poate fi rănit cu ele într-un fel sau altul, dar pot provoca chiar și riscul unui accident de mașină.

 

  • Scaun auto și cărucior 2 în 1

 

 

Dacă sunteți unul dintre oamenii care urcă rar în mașini, dar totuși doriți să aveți un scaun auto la îndemână, în cazul în care trebuie să călătoriți cu mijloacele de transport în comun, este o idee bună să alegeți o opțiune combinată. Vestea bună este că aceasta este și o opțiune foarte economică.

 

Pe lângă faptul că vă oferă tot ce aveți nevoie, magazinul online Kidso oferă informații detaliate despre fiecare produs. Puteți utiliza căutarea convenabilă pentru a face alegerea dvs. rapidă și ușoară.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close