Antena 3 CNN Life Cum "îţi pui o babă" ca să ştii cum o să fii tot anul: liniştită şi frumoasă sau supărată şi urâtă

Cum "îţi pui o babă" ca să ştii cum o să fii tot anul: liniştită şi frumoasă sau supărată şi urâtă

În fiecare an, ne calculăm Baba, chiar la început de martie. Babele sunt nouă la număr, indiferent de modul în care o alegem. Aşadar, de pe 1 martie şi până pe 9 martie, se spune că aşa cum va fi vremea, aşa este firea persoanei respective.

Cum "îţi pui o babă" ca să ştii cum o să fii tot anul: liniştită şi frumoasă sau supărată şi urâtă
de Georgiana Adam    |    01 Mar 2021   •   15:55

Ce spune legenda despre alegerea Babei

Se spune că atunci când femeile se întâlnesc, ele intră în conflict. Potrivit legendelor, asta se întâmplă din cele mai vechi timpuri. Astfel, "Baba" nu înseamnă o bătrână urâtă și rea, ci o femeie care își câștigă autoritatea.

Una dintre metodele de a-ţi alege Baba este aceea ca la debutul lui martie să optezi pentru una dintre următoarele nouă zile.

Se ştie că 1 martie nu înseamnă neapărat că am scăpat de zilele reci, de ploi sau lapoviţă, vremea fiind capricioasă şi alternând zilele calde cu cele reci. Fiind vorba de o instabilitate atmosferică, asocierea fiecărei femei cu una dintre cele nouă zile era percepută înainte ca o responsabilizare și o metodă de educare și conștientizare a propriilor îndatoriri. 

Cum îţi calculezi Baba

Astfel, fiecare dintre cele nouă zile, în funcție de vremea pe care o aduce, se spune că arată caracterul, calitățile și defectele femeii respective.

O altă metodă de a-ţi calcula Baba este în funcție de ziua de naștere. Spre exemplu, dacă ziua de naştere este între 1 și 9 ale lunii, atunci Baba va fi în ziua respectivă. Astfel, dacă cineva este născut pe 5 ianuarie, va avea Baba pe 7 martie.

În cazul în care data naşterii este formată din două cifre, atunci se procedează astfel: de exemplu, în cazul unei persoane născute pe 29 octombrie, ziua în care îi pică Baba se adună calculând cele două cifre. Astfel, 2 + 9 = 11 => 1 + 1 = 2, deci Baba este pe 2 martie.
 

×
Subiecte în articol: babă cum calculezi baba
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close