Antena 3 CNN Life Cum îți speli geaca de iarnă fără să o distrugi. Sfaturi practice!

Cum îți speli geaca de iarnă fără să o distrugi. Sfaturi practice!

Cum îți speli geaca de iarnă fără să o distrugi. Sfaturi practice!
Sursa foto: Foto: Pixabay
27 Noi 2019   •   12:44

Curățarea gecii de iarnă poate fi dificilă, dacă materialul din care este realizată este pretențios, motiv pentru care majoritatea dintre noi optăm să ducem gecile de iarnă și paltoanele la curățătorie. Insă exista cateva trucuri care te ajuta să speli geaca de iarnă, fără sa o deteriorezi.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci, inainte sa bagi geaca de iarna in masina de spalat, este sa te asiguri ca ai inchis toate fermoarele si toti nasturii. In cazul in care geaca are blana sau alte accesorii atasate, in special pe dinauntru, indeparteaza-le pe toate (pe cat posibil), intoarce geaca pe dos si bag-o in cuva masinii de spalat, scrie casepractice.ro.

In ceea ce priveste detergentul, opteaza pentru detergent lichid, destinat spalarii materialelor delicate, deoarece pudra nu se clateste foarte bine si poate afecta anumite parti ale gecii, precum puful cu care este umpluta (va face materialul sa se lipeasca). De asemenea, evita sa folosesti balsam de rufe deoarece poate pata haina.

Alege programul cel mai simplu de care dispune masina ta de spalat si temperatura cea mai mica. In cazul in care ai un program care foloseste apa rece, opteaza pentru acesta. Clateste geaca de 3-4 ori.

Atunci cand speli geaca de iarna, e important sa previi strangerea captuselii. Astfel, pentru a evita acest lucru, pune in cuva masinii de spalat cateva mingi speciale de spalat sau mingi de tenis de camp, pentru ca materialul sa nu adere la peretii masinii. 

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close