Antena 3 CNN Life Vestea așteptată de toată lumea cu privire la pizza. Mihaela Bilic: Putem să mâncăm liniștiți!

Vestea așteptată de toată lumea cu privire la pizza. Mihaela Bilic: Putem să mâncăm liniștiți!

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, este de părere că pizza este ”o mâncare nevinovată”, și poate fi consumată fără probleme atât timp cât metabolismul nostru funcționează normal și nu avem probleme mari cu kilogramele.

Vestea așteptată de toată lumea cu privire la pizza. Mihaela Bilic: Putem să mâncăm liniștiți!
de Laura Dinu    |    11 Noi 2020   •   08:20

”Consum pizza. Este o mâncare atât de nevinovată. Am înțeles săptămâna trecută că a fost ziua mondială a sandwich-ului, și chiar mă gândeam că sandwich-ul este un fel de pizza mai săracă. În pizza avem multă pâine. E o mâncare a săracului... cred că orice popor are această cultură pentru alimentele care sunt făinoase, și dacă se poate făinos amestecat cu grăsime, e ceva ce simțurile noastre sunt înnebunite după această combinație.

”Este sățios, hrănitor, este la îndemâna oricui”

Este sățios, hrănitor, este la îndemâna oricui. Și până la urmă ce avem? O bucată de aluat pe care punem niște brânză și câteva, atenție, bucăți de șunculiță.

Despre cât se consumă, trebuie să spună silueta fiecăruia, și aș spune apoi gradul de sedentarism. Pentru că ce avem acolo – un amestec de grăsime cu făină, care este de ușor să fie transformat în depozite de grăsime și în kilograme în plus, dacă noi nu consumăm această energie pe care o dăm organismului.

”Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza, sau jumătate de pizza fără probleme”

Aici vine fairplay-ul nostru metabolic și strict partea de arderi. În momentul în care ne permitem, sau avem o muncă fizică grea, sau, eu știu, facem sport mult, putem să mâncăm liniștiți. Adică e partea aia de făinoase din farfurie. Cred că putem mânca două, trei triunghiuri de pizza în loc de pâine, sau jumătate de pizza fără probleme”, a declarat Mihaela Bilic la digi24.ro.

×
Subiecte în articol: mihaela bilic pizza
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
„Pierderile sunt de 100%”: Grindina a distrus mii de hectare de culturi agricole
x close