Antena 3 CNN Life Minunile usturoiului. Ce boli previne, de ce este benefic si cum trebuie consumat

Minunile usturoiului. Ce boli previne, de ce este benefic si cum trebuie consumat

Minunile usturoiului. Ce boli previne, de ce este benefic si cum trebuie consumat
de O.P.    |    11 Noi 2014   •   13:10
Usturoiul este o sursa esentiala de substante necesare corpului nostru. In compozitia sa se gasesc vitamine (A, complexul B (B1 si B6) si C), de minerale (magneziu, calciu, potasiu, iod, zinc), de aminoacizi si de enzime. 

Tocmai de aceea, consumat destul de des, usturoiul creeaza un scut protector in jurul principalelor organe, prevenind astfel aparitia bolilor cardiovasculare, cancerului, reumatismului si hipertensiunii.

Asa ca va aratam o parte din bolile pe care le previne si felul in care actioneaza asupra acestora.

Scade semnificativ riscul de cancer

Potrivit specialistilor americani de la Institutul National impotriva Cancerului, persoanele care consuma zilnic usturoi sunt protejate de cancer de stomac, de colon, de sân, de esofag si de cancer bucal. Explicatia este ca in acest aliment se gaseste alicina, o substanta cu efect puternic anticancerigen care se elibereaza numai atunci când usturoiul este pisat. Intr-un singur câtel de usturoi se gasesc circa noua miligrame de alicina.

Regleaza nivelul tensiunii si protejeaza inima

Oamenii de stiinta australieni de la Universitatea Adelaide au constatat ca hipertensivii care consuma zilnic un catel de usturoi reusesc sa-si mentina mai usor tensiunea sub control.


Continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close