Antena 3 CNN Life Nu face niciodată asta după ce mănânci. Aceste greşeli te vor face să regreţi!

Nu face niciodată asta după ce mănânci. Aceste greşeli te vor face să regreţi!

Nu face niciodată asta după ce mănânci. Aceste greşeli te vor face să regreţi!
02 Aug 2018   •   19:24

Ţi s-a întâmplat, desigur, să mănânci mai mult decât trebuie şi să regreţi asta imediat după ce te-ar ridicat de la masă. Sau poate că, dimpotrivă, vrei să savurezi momentul şi să prelungeşti starea de bine.

Dacă te afli în prima situaţie poate că ţi-a trecut prin cap să te apuci imediat de exerciţii fizice, doar, doar nu s-o lipi vreun gram de tine, iar dacă de la masa îmbelşugată nu te-ai ales nicio remuşcare sigur ţi-ai aprins repede o ţigară în cazul în care, desigur, eşti fumător.

Preocupat de siluetă îţi promiţi să nu mai repeţi greşeala vreunui alt exces culinar, numai că, fără să ştii, tocmai te pregăteşti să faci altel.

Află că nu este indicat să amesteci lichide şi alimente solide la masa. Nu de alta, însă băutura trebuie consumată la o oră după ce mănânci, altfel organismul nu are timp să absoarbă şi să proceseze nutrienţii şi te vei alege şi cu balonare, gaze ori dureri abdominale. Lichidele amestecate cu alimentele solide în stomac îngreunează digestia.

Ai mâncat atât de mult încât singur lucru la care te gândeşti este să-ţi găseşti un loc comod pe canapea şi, de ce nu, poate să şi aţipeşti un pic. Total greşit! Digestia în poziţia culcat , dar şi în timpul somnului este foarte lentă. Astfel, dacă ne vom culca cu stomacul plin foarte probabil că dimineaţa ne vom simţi foarte grei ca şi cum tocmai ne-am fi sculat de la masă. Mai mult, în poziţia orizontală, cu faţa în sus, sucurile digestive curg înapoi în esofag şi va lăsa un gust neplăcut, care este dăunător pentru mucoasa esofagului, provocând arsuri la stomac.

Sursa: doctorulzilei.ro.

×
Subiecte în articol: greseli masa mancare alimente
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close