Antena 3 CNN Life Oameni Adolescenta care a scris istorie. Fata aceasta a arătat lumii întregi că nu contează de unde vii, ci unde vrei să ajungi

Adolescenta care a scris istorie. Fata aceasta a arătat lumii întregi că nu contează de unde vii, ci unde vrei să ajungi

Adolescenta care a scris istorie. Fata aceasta a arătat lumii întregi că nu contează de unde vii, ci unde vrei să ajungi
Sursa foto: Foto: CNN
19 Sep 2012   •   09:59

A crescut într-o sărăcie greu de imaginat şi şi-a pierdut ambii părinţi la o vârstă fragedă. Cu toate acestea, Maud Chifamba, o adolescentă din Zimbabwe, a reuşit să doboare un record academic. La numai 14 ani, a devenit cel mai tânăr student al unei universităţi din sudul Africii.

Maud, născută pe 19 noiembrie 1997, şi-a început studiile universitare la Facultatea de Contabilitate a Universităţii din Zimbabwe, cea mai respectată şi veche instituţie de învăţământ din ţară.

Mă bucur că am intrat la facultate” spune Maud cu modestie. „E chiar mai bine decât mă aşteptam. Îmi plac foarte mult cursurile”.

Dar înainte de a obţine un loc în instituţia universitară, adolescenta a trebuit să înfrângă vicisitudinile vieţii. Născută într-o familie extrem de săracă, Maud şi-a pierdut tatăl când avea numai 5 ani, iar mama ei a murit anul trecut.



Înarmată cu determinare, adolescenta şi-a concentrat toate eforturile în studiu. „Am învăţat foarte mult, de dimineaţa până seara târziu” îşi aminteşte fata care mai spune că pierderea ambilor părinţi a făcut-o să realizeze că trebuie să-şi ia viaţa în propriile mâini.

Înzestrată cu inteligenţă nativă, era evident că Maud va avea un viitor promiţător încă de când aceasta era foarte mică. Aptitudinile sale remarcabile au fost observate de profesorii ei care au trecut-o din clasa a treia direct în clasa a şasea. La 9 ani, fata se pregătea deja pentru liceu.

Este un fenomen”, a declarat Gershem Pasi, comisarul general al Autorităţii de Venituri din Zimbabwe, care o sponsorizează acum pe adolescentă.

Are încredere în ea, este eficace şi unică. Nu te aştepţi ca un copil cu asemenea dificultăţi finaciare şi sociale să ajungă atât de departe”.

Acum, următorul ţel al lui Maud este să devină cel mai tânăr contabil din Zimbabwe, arată CNN.




 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Zimbabwe
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close