Antena 3 CNN Life Oameni Ea este Cristina Ilie, unul dintre cei mai apreciaţi chefi români din Franţa: "Toţi francezii mi-au spus că trebuie să vin la Bordeaux"

Ea este Cristina Ilie, unul dintre cei mai apreciaţi chefi români din Franţa: "Toţi francezii mi-au spus că trebuie să vin la Bordeaux"

Chef Cristina Ilie a împărtăşit, la Antena 3 CNN, povestea ei de succes şi cum a ajuns să gătească mii de sarmale, mititei şi plăcinte pentru francezi.

Ea este Cristina Ilie, unul dintre cei mai apreciaţi chefi români din Franţa: "Toţi francezii mi-au spus că trebuie să vin la Bordeaux"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Alexandra Cojoianu    |    02 Dec 2022   •   10:56

Cristina Ilie şi-a părăsit oraşul copilăriei, Constanţa, acum 20 de ani când a plecat la Paris, iar acum deţine unul dintre cele mai spectaculoase restaurante în Bordeaux.

"Când am spus că vreau să părăsesc Parisul, toţi francezii mi-au spus că trebuie să vin la Bordeaux", a susţinut românca după ce a fost întrebată despre cum a ales zona. 

 Bucătăreasa a cumparat un conac de aproape un secol, din 1830, şi pregateste acolo cele mai sofisticate mâncăruri internaţionale.

"Noi la restaurant avem peste 90 de feluri de vinuri. Noi păstrăm deja vinul și clienţii pot sa vină să cumpere vin pentru acasă", a mai spus aceasta.

Clădirea este îngrădită de 700 de brazi, ce îi conferă o atmosferă elegantă, împreună cu toate obiectele de decor care au fost alese şi recondiţionate de ea.

La început Cristina Ilie nu cunoştea prea bine limba franceză, dar la primul eveniment de 1 decembrie din Franţa a gătit peste 13.000 de sarmale, împreună cu ceilalţi 19 colegi ai săi.

"Ştiam doar ca va şi bonjour când am ajuns", a declarat românca.
 

 

 

×
Subiecte în articol: Franta Cristina Ilie
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close