Antena 3 CNN Life Oameni La mulți ani, maestre! Gheorghe Zamfir împlineşte 75 de ani

La mulți ani, maestre! Gheorghe Zamfir împlineşte 75 de ani

La mulți ani, maestre! Gheorghe Zamfir împlineşte 75 de ani
Sursa foto: Foto: Facebook/ Gheorghe Zamfir Official
de S.T.    |    06 Apr 2016   •   11:30

Gheorghe Zamfir împlineşte miercuri vârsta de 75 de ani.

Supranumit ''Regele naiului'', Gheorghe Zamfir, naist, dirijor și compozitor, s-a născut la 6 aprilie 1941, la Găești, județul Dâmbovița. A urmat, începând din 1955, cursurile Școlii speciale de muzică din București (astăzi Liceul de Muzică ''Dinu Lipatti''), la clasa profesorului Fănică Luca, scrie Agerpres.

Maestrul Gheorghe Zamfir a adus schimbări inovatoare naiului tradițional românesc de 20 de tuburi, prin noi variante, conținând 22, 25, 28 și 30 de tuburi, pentru lărgirea domeniului tonal. În 1972, a creat stilul nai-orgă, prin care a introdus noi repertorii și a lărgit considerabil paleta de expresii de interpretare a naiului. În 2003, a confecționat naiul numit Gigantul, având 42 de tuburi, 1,35 m înălțime și 1,2 m lățime.

Gheorghe Zamfir este deținătorul a 120 de discuri de aur și de platină. Albumele înregistrate de-a lungul carierei sale s-au vândut în peste 120 de milioane de exemplare în întreaga lume.

„Regele naiului” a marcat momentul într-un mod inedit. Miezul nopții l-a prins pe scenă pe Gheorghe Zamfir.

„Muzical, imi exprim mult mai bine gandurile, dorintele, sentimentele! Astazi, vreau sa va spun, in cuvinte, ca va iubesc si va stimez! Va iubesc pe toti cei care formati marea mea familie si impreuna cu care duc o lupta de mentinere si promovare a valorilor muzicale nationale, de o viata! Va iubesc pentru ca-mi semanati, toti cei care ma sustineti, cu sufletul, cu gandul, cu fapta! Seara trecuta a fost una deosebita si pentru ca ea sa fie asa, fratii Cazanoi, artisti extrem de talentati, nedescoperiti si promovati la adevara lor valoare, au contribuit din plin. Multumesc atat celor prezenti, un public fabulos, cat si domnilor de la Hard Rock Cafe, pentru ideea de a ma sarbatori! Sa-mi traiti, cu totii, sanatosi si fericiti!”, a scris maestrul pe pagina sa de Facebook.

Muzical, imi exprim mult mai bine gandurile, dorintele, sentimentele! Astazi, vreau sa va spun, in cuvinte, ca va...

Posted by Gheorghe Zamfir Official on 6 Aprilie 2016

×
Subiecte în articol: gheorghe zamfir
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close